Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
254
254

Привітання Благочинного ПЦУ Нікополя і району, капелана Меркурія (Скорохода)

Привітання Благочинного ПЦУ Нікополя і району, капелана Меркурія (Скорохода)

Різдвяне та Новорічне привітання нікопольцям, воїнам Збройних Сил України, Добровольчих підрозділів, волонетрів і всіх людей доброї волі від благочинного ПЦУ Нікополя та району!

Улюблені браття і сестри!
Христос народився! Славімо Його!
Кожного року ми святкуємо Різдво Христове – найвеличніше свято всього християнства, бо Син Божий, будучи Творцем світу, принизив Себе і став людиною.
Тож для чого прийшов Син Божий на землю? І чому народ на Різдвяні свята співає: «Ой, радуйся, земле, Син Божий народився!»? Син Божий зійшов на землю і став людиною, щоб знищити у людській природі гріх і смерть. Він прийшов, щоб примирити людину з Богом. Гріх перших людей суттєво змінив людську природу. І цю зміну ми відчуваємо не тільки в собі, але й у всьому людстві: тіло підкорило собі дух, хоча повинно підпорядковуватися духу. Матеріальні цінності стали вищими від духовних.
Здавалося б, із пришестям Христа, Який приніс на землю мир і любов, повинна була б припинитися людська злоба. Але, як бачите, людська злоба не знає ні часу, ні меж. Навпаки, немов глузуючи і знеславлюючи любов Божу, вона саме тепер і виявилася в такий жахливий спосіб. І це слід сказати про всяку злочинну пристрасть, бо кожна злочинна пристрасть осліплює людину і штовхає її на криву дорогу. Ми обурюємося цими та подібними беззаконнями і неправдою, особливо коли це стосується нас, християн.
Ці роки, що минули, змінили нас. Змінили наші погляди на багатьох людей, на їхню позицію, їхню порядність і відданість своєму народові і Вітчизні.
Православна Церква України як скарбник духовного буття, любові, милосердя і благодійності в часи випробувань від позіхань на суверенність була і є пліч-о-пліч з нашим народом.
Нехай же Христос Спаситель, Який народився у Вифлеємі, наповнить наші серця любов’ю одне до одного, радістю і світлом. Нехай в Новому році мир і благословення Боже перебувають в Україні та нашому незламному козацькому краї на кожному, хто чинить правду і добро та оберігає наше місто від загарбників Русского Мира.  Пам’ятаймо, для чого Син Божий народився від Пресвятої Діви у Вифлеємській печері! А ми сердечно вітаємо з великим святом Різдва Христового та Новим Роком усіх нікопольців, Українські Збройні сили, нікопольських чоловіків і жінок із добровольчих батальйонів, які захищають українську землю на Сході і Півдні, волонтерів і всіх людей доброї волі!  Не забуваймо, що Бог є любов, і ця любов привела Його у Вифлеємську печеру і на Голгофський хрест!
Христос народився! Славімо Його!

Благочинний Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход) Православної Церкви України, Гарнізонний капелан Збройних Сил України, Настоятель храму св. прав. Петра Калнишевського.

У Нікополі в храмі ПЦУ вінчалося подружжя військовослужбовців (фото)

Епіфаній звершить Різдвяне богослужіння у Києво-Печерській Лаврі: що відомо

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×