Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1004
1004

Рада Церков Нікопольщини звернулася до віруючих щодо святкування Хелловіна

Рада Церков Нікопольщини звернулася до віруючих щодо святкування Хелловіна

Рада Церков Нікопольщини та релігійних організацій звернулася до віруючих щодо святкування Хелловіна. Текст звернення Nikopolnews публікує нижче «без купюр»:

Рада Церков Нікопольщини звернулася до віруючих щодо святкування Хелловіна

Браття і сестри, Слава Ісусу Христу!

«Хеллоуін є суто язичницьким збіговиськом, про що свідчать його традиції та святкування. Участь у святкуванні, або пропагування християнами цього дійства є богохульним, так як в день поминання святих, влаштовуються своєрідні шабаші, переповнені язичницькими обрядами. Християнин не повинен святкувати це свято навіть з тієї причини, що день поминання всіх святих припадає на першу неділю після П’ятидесятниці!

Святкування  Хеллоуіна жартома все одно вважається грою зі злими силами. Дітям та молоді подобається щось таємниче та магічне, що і припідносить їм це свято, руйнуючи тим їх морально-духовні орієнтири.

Святкування свят подібних “Хеловіну” – це завжди свідчення духовної катастрофи у суспільстві. Завжди в історії буває так, що більш розвинуті цивілізації чи народи поглинають менш розвинуті. Типовий приклад такого явища – життя будь-якої діаспори. Минає якихось три-чотири покоління, і у більшості випадків люди вже остаточно втрачають зв’язок зі своїми коріннями. Точно так і в духовному плані: якщо суспільство не має здорової альтернативи різним шкідливим заблудженням та розвагам – воно хапається за те, що вже є та при цьому нормально функціонує. Точно таким самим чином до нас прийшли “Валентини-Хеловіни”. Сильні чужоземні традиції поглинають, чи принаймні впевнено починають поглинати нашу власну українську ідентичність.

От саме через це нам потрібно сторонитися “чужоземних” святкувань, оскільки вони наносять величезну шкоду нашій власній віковій культурі, знищують її, та асимілюють. Потрібно тверезо і щиро визнати: ми уже багато років  не живемо у християнському середовищі, і навряд чи вже будемо жити у суто християнській державі. Тому, те місце, котре приготовлене Христом в душі всякої без винятку людини для СЕБЕ, нині  заповнюється усяким різним брудом: убивствами, блудом, жадобою, заздрістю. Читання доброї, якщо вже не православної, то хоча б класичної літератури, підміняється пустими і безкінечними телесеріалами, а відвідування храму і духовна практика заміняється в кращому випадку “футболом з пивом у руці”. Про храм люди згадують і нині тільки по-споживацьки – похрестити-відспівати, поставити свічку чи набрати води.

Тепер задумуємося, як молоде покоління реагуватиме на пропозиції «Синього Кита» чи «Момо» із закликом здійснити самогубство, якщо на Хеловін смерть посідає чільне місце, ба навіть говориться про її позитивний аспект.

Отож, усіх християн Нікопольщини закликаємо не брати участі у святкуванні цього язичницького і окультного за своїм змістом свята, а також утримати від цього своїх дітей. Адже «не можете пити чаші Господньої і чаші бісівської; не можете бути учасниками столу Господнього і столу бісівського» (1 Кор 10,21). У сучасному світі, на жаль все вирішують гроші та комерційний зиск, навіть коштом моральних і психічних збитків. Тож всі ми розуміємо, що в демократичному суспільстві немає змоги заборонити святкування Хеловіну, проте закликаємо районну та міську владу не підтримувати заходи, пов’язані з ним. Адже відзначення окультного та сатаністичного за своїм змістом свята у безпосередній близькості до християнських храмів різних конфесій, є образою релігійних почуттів віруючих.

Боже благословіння, нехай буде з усіма вами!”

З глибокою повагою і молитвою, Координаційна Рада Церков та релігійних організацій Нікопольщини

До речі, нещодавно “NikopolNews” писав:

Вітання від нікопольця Миколи Захарова з передової зі святом (фото)

Соціальне підприємництво у Нікополі, Україні і ЄС – у рамках гранту від House of Europe пройшли цікаві семінари

В Никополе умерла Заслуженный учитель Украины

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×