Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1297
1297

Ракетна атака Кривого Рогу і ситуація на Криворізькому напрямку фронту – інформація від Олександра Вілкула

Ракетна атака Кривого Рогу і ситуація на Криворізькому напрямку фронту – інформація від Олександра Вілкула

Удень 8 вересня була здійснена ракетна атака Кривого Рогу, і вона виявилася невдалою для ворога, завдяки ЗСУ. Подробиці про це, а також про загальну ситуацію на Криворізькому напрямку фронту розповів начальник ВЦА Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

Спочатку про вибух, який чули у південних районах Кривого Рогу. Близько 16-й години окупанти намагалися завдати ракетного удару. Ворог атакував крилатою ракетою Х-59 класу “повітря-земля”, випущеною з напрямку Азовського моря. Силами нашої протиповітряної оборони ракету знищено над Криворізьким районом за кілька кілометрів від міста. Уламками ракети пошкоджено вікна у двох житлових будинках та двох будівлях одного із населених пунктів району, але головне – без втрат, – розповів Вілкул.

За його словами, оперативна обстановка на Криворізькому напрямку фронту залишається стабільно напруженою, динамічною у розвитку, але контрольованою Збройними Силами України. Наші військові успішно виконують поставлені бойові розпорядження, бойовий дух частин дуже високий. Воїни ЗСУ продовжують позиційні бої, покращуючи своє положення та не допускають просування ворога. В результаті успішних дій наших сил, ворожі підрозділи мають суттєві проблеми з логістичним забезпеченням на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

У Криворізькому районі вдень окупанти з РСЗВ «Ураган» обстріляли територію промислового підприємства у Зеленодольській громаді. Без втрат. У Нікопольському районі вночі окупанти зі ствольної артилерії окупанти обстріляли місто Нікополь. Знищено 4 господарчих споруди, пошкоджено гімназію, 11 приватних житлових будинків та інші об’єкти. З РСЗВ «Град» та ствольної артилерії ворог обстріляв місто Марганець та село Добра Надія Марганецької громади. Інформація щодо наслідків уточнюється.

Продовжується розмінування територій Криворізького району від ворожих боєприпасів. Сьогодні у селі Мар’янське саперами було виявлено та знищено одразу 32 бойові елементи від “Ураганів”.

У Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Стабільно працюють всі органи влади, комунальні підприємства, соціальні установи, міський комунальний транспорт. Радіаційний фон постійно моніториться вісьмома нашими постами, він знаходиться в нормі. Триває будівництво укріплень на всіх лініях оборони міста, у тому числі в сусідніх Херсонській і Миколаївській областях, там де зараз лінія зіткнення.

Ворог спробував наступати на Криворізькому напрямку, але отримав жорстку відсіч – Вілкул

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×