Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3466
3466

«Він ще не помер» – сказав друг і 7 кілометрів ніс Богдана на руках: хлопця рятують у Дніпрі

«Він ще не помер» - сказав друг і 7 кілометрів ніс Богдана на руках: хлопця рятують у Дніпрі

Це історія про Героїв, і Герої в ній усі. Один – зовсім юний, допомагав волонтерам розміновувати рідну землю і підірвався. Другий – рятував товариша, пронісши його 7 кілометрів на руках. І лікарі – вони теж Герої… Пораненого хлопця рятують у Дніпрі – у лікарні імені Мечникова. Про це розповів керівник медичного закладу Сергій Риженко, зазначивши, що герої народжуються не випадково, передає Nikopolnews.

Богданові, якого зараз рятують лікарі Дніпра, виповнилося лише 20. До війни навчався у Харкові в залізничному університеті. Під Харковом, біля позицій, допомагаючи волонтерам, підірвався на міні.

Він ще не помер, – це слова друга Миколи, які Богдан почув одразу після вибуху, – розповідає Риженко.

Сім кілометрів на руках Микола ніс друга до першої медичної допомоги. Виснажений, стиснувши зуби, попутно накладаючи джгути та розриваючи одяг, щоб зупинити кровотечу. А далі була втрата свідомості…

З харківської лікарні Богдана привезли до Мечникова. З відірваною лівою ногою і розбитою вщент лівою рукою. В лікарні Мечникова хлопця реанімували, провели чотири операції.

Сьогодні прийшла мати Миколи. Богдан з ніжністю цілував їй руки і дякував за сина, який врятував йому життя. Сказав їй: я люблю це життя і буду за нього боротись, – розповів Сергій Риженко.

Він додав, що завжди виважений реаніматолог Владимир Дубина не зміг стримати своїх емоцій, коли побачив цю зворушливу сцену.

А через його руки пройшли тисячі постраждалих на цій війні, – наголосив Риженко.

Сьогодні вони всі разом борються за життя Богдана. Рани Богдана поки не дають вдихнути на повні груди, але характер підіймає з ліжка, відчуваючи нестерпний біль там, де нога відсутня, – додав лікар.

Джерело: Сергій Риженко, Фейсбук

Мама втрачала свідомість, обіймаючи сина – у Дніпрі рятують двох братів, які постраждали внаслідок ракетного удару

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×