Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5409
5409

Рівень води у Каховському водосховищі біля Нікополя визначити неможливо: втрачено 72%

Рівень води у Каховському водосховищі біля Нікополя визначити неможливо: втрачено 72%

Рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя за даними Гідрометцентру станом на 20:00 11 червня становив 9,04 м. Про це повідомляє «Укргідроенерго», передає Nikopolnews.

Зазначається, що у звʼязку з втратами гідравлічного звʼязку з основною частиною водосховища, подальші спостереження у створі поста здійснювати неможливо. Фахівці шукають спосіб продовжити вимірювання.

Тим часом офіційний інформаційний канал штабу ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС повідомляє, що з водосховища вже втрачено понад 72% або 14,395 куб. км води.

Укргідроенерго та проєктний інститут працюють над проєктом зведення перемички (перекриття) Каховського водосховища і будуть готові до початку робіт одразу після деокупації регіону. Основна задача – відновлення Каховського водосховища та водопостачання постраждалих областей якнайшвидше.

Яка ситуація з підтопленням на Херсонщині

IMG 9871

  • Рівень води в Дніпрі у Херсоні знизився на 2 метри й становить 3,6 метра. За добу рівень знизився на 57 см У середньому за останню добу утримується тенденція зниження рівня на 1-5 см за годину.
  • У районі природного парку «Нижньодніпровський» вода поступово сходить. Продовжується обміління акваторії у нацпарку «Кам’янська Січ» на 8,5 метрів.
  • Рівень  води р. Інгулець у створі Інгулецької зрошувальної системи повільно знижується. Натомість вода поступово продовжує прибувати в Миколаївській області.
  • Підтопленими залишаються 32 населених пункти на правому березі р. Дніпро та 14 населених пунктів на тимчасово окупованій території.
  • Продовжується евакуація людей з підтоплених територій та вирішується питання забезпечення населення питною та технічною водою.

Інші наслідки підриву Каховської ГЕС

  • Державні екологи здійснюють постійний моніторинг якості води та повітря.
  • Екологічні інспектори продовжують документувати та обраховувати усю шкоду, нанесену довкіллю через терористичну атаку росії на Каховську ГЕС.
  • Підрив Каховської ГЕС не вплинув на режими роботи Київської ГЕС та ГАЕС, Канівської, Кременчуцької та Середньодніпровської ГЕС.
  • У зв’язку з різким зниженням рівня води у нижньому б’єфі Дніпровської ГЕС гідроагрегати станції працюють з обмеженням. Жодних холостих скидів води у нижній б‘єф водосховища не відбувається ще з травня.

Ще новини Нікопольщини: Який рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя станом на вечір 11 червня

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×