Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
461
461

Робота для ВПО у Нікополі: куди звертатися переселенцям

Робота для ВПО у Нікополі: куди звертатися переселенцям

Робота для ВПО у Нікополі є. І переселенцям обіцяють допомогти в її пошуках. Про це йдеться в матеріалі, оприлюдненому на офіційному сайті Нікопольської міської ради, передає Nikopolnews.

Зазначається, що упродовж вересня-жовтня 2023року Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Державний центр зайнятості та обласні військові адміністрації проведуть інформаційну кампанію «Робота для BПО: ти потрібен!»

Мета кампанії — посилення комунікації між усіма інституціями, які опікуються внутрішньо переміщеними українцями, задля ефективної їх інтеграції у громади, стимулювання у пошуку роботи, інформування про актуальні вакансії та активні програми сприяння зайнятості, створення з допомогою міжнародних організацій додаткових програм з професійного навчання та перенавчання ВІК).

Намір – збільшити кількість внутрішніх переселенців, які знайшли роботу, в рази.

Робота для ВПО у Нікополі

Нікопольська філія Дніпропетровського обласного центру зайнятості долучилася до проведення кампанії, в рамках якої організовані заходи з інформування ВПО про послуги служби зайнятості. Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Що може запропонувати служба зайнятості задля сприяння працевлаштуванню та самореалізації внутрішньо переміщених осіб?

Переселенцям надається широкий спектр соціальних послуг з урахуванням їхніх можливостей, побажань та професійного досвіду, зокрема:

  • індивідуальне планування працевлаштування:
  • пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації суспільно корисних, громадських робіт та інших робіт тимчасового характеру;
  • професійне навчання.

Нові мешканці області, які виявили бажання зареєструватися у службі зайнятості, можуть зробити це онлайн, через портал Дія, або особисто, під час відвідування установи. У разі відсутності документів, що підтверджують факі звільнення, ВПО мають право припинити такий трудовий договір в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву.

Для того, щоб скористатися деякими послугами, зовсім не обов’язково реєструватися у центрі зайнятості. Переселенці можуть безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання та підвищити свій професійний рівень.

У рамках реалізації урядового проекту «єРобота» служба зайнятості супроводжує грантову програму, якою можуть скористатись ВПО та отримати мікрогрант у розмірі до 250 тисяч гривень на створення або розвиток власної справи.

Куди звертатися?

Якщо шукаєте роботу – звертайтесь до Нікопольської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості: м. Нікополь, вул. Пилипа Орлика, 54, тел. 068 873 05 18. 056 233 58 63. Фахівці нададуть вам індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги: інформацію про актуальні вакансії, зокрема на Єдиному порталі вакансій.

Ще новини Нікополя: У Нікополі благодійники допомагають переселенцям облаштовувати побут (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×