Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2513
2513

Росія розповсюджує фейк про спробу захоплення ЗАЕС десантом, який “було відправлено з боку НІкополя”

Росія розповсюджує фейк про спробу захоплення ЗАЕС десантом, який "було відправлено з боку НІкополя"

Всю ніч і весь ранок 1 вересня у Нікополі та інших прибережних населених пунктах тривали тривоги і обстріли, які велися ворогом з того берегу. Було зірвано початок дистанційного навчання у місцевих школах. Святковий День Знань діти проводять у бомбосховищах чи підвалах. Тим часом росія на офіційному рівні бреше, що українські військові здійснили спробу захоплення ЗАЕС, відправивши на плавзасобах десант з боку Нікополя.

У країні-агресорі розповідають про “висадження українського десанту” поряд з атомним об’єктом сьогодні вранці. За версією Міноборони рф, група із 60 диверсантів припливла на семи моторних човнах і хотіла захопити станцію.

Так званий “член головної ради адміністрації Запорізької області” Володимир Рогов повідомив про знищення приблизно 40 “українських диверсантів”, які десантувалися на майданчику поряд із Запорізькою атомною електростанцією. Про це пише російське агентство Интерфакс, передає Nikopolnews.

За версією представника російської окупаційної влади, яка не витримує жодної критики, поряд із ЗАЕС висадилися 60 українських військових, при цьому більшість з них нібито вдалося ліквідувати.

За словами Рогова, ЗСУ поставили собі за мету захопити Запорізьку АЕС перед прибуттям туди місії МАГАТЕ, щоб потім “використовувати членів делегації як прикриття”.

Міноборони рф також розповідає, що сьогодні дві “диверсійні групи ЗСУ” загальною чисельністю до 60 осіб на семи швидкохідних моторних човнах нібито дісталися узбережжя Каховського водосховища за три кілометри на північний схід від Запорізької АЕС, де й висадилися о 06:20.

Оборонне відомство країни-агресора наголошує, що підрозділи Росгвардії нібито заблокували українських військових.

“Наразі ведеться знищення диверсійної групи ЗСУ із залученням гелікоптерів армійської авіації”, — йдеться у повідомленні.

Також росія розповсюджує фейк про те, що тактичний десант ЗСУ на двох самохідних баржах, що вийшли з Нікополя, спробував висадитися приблизно о 07:00 за кілька кілометрів від ЗАЕС у районі населеного пункту Водян. Загарбники також запевняють, що їм удалося потопити баржі.

Нагадаємо, голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух сьогодні розповів, що окупанти ведуть артобстріл заздалегідь узгодженого маршруту проходження місії МАГАТЕ із Запоріжжя на захоплену атомну електростанцію. Паралельно з цим росіяни обстрілюють окупований Енергодар із мінометів, артилерії та авіації, прикриваючись розповідями про “українських диверсантів”. Унаслідок ранкового обстрілу в місті є постраждалі, під удар потрапили цивільні об’єкти та житлові будинки у населеному пункті.

Станом на 10:00 1 вересня місія МАГАТЕ перебувала на блокпосту в Новоолександрівці приблизно за 20 км до лінії фронту, повідомило агентству Інтерфакс-Україна джерело, близьке до місії.

«Тут чути прильоти. Але вдалині», – зазначило джерело.

Рух колони було зупинено. Як повідомив агентству один із членів місії, команда «чекає, коли буде безпечно».

Обстріл Енергодару окупантами демонструє справжню «вагу» російських гарантій для посередників, – сказав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк

«росія завдає демонстративних ударів по Енергодару, б’ючи по офіційному маршруту місії МАГАТЕ. Щоб звинуватити в цьому Україну», – написав Михайло Подоляк у Twitter.

«Зруйновано будинки. Це демонстрація справжньої «зацікавленості» рф у перевірці. І це ще один доказ справжньої ваги російських «гарантій» для будь-яких посередників», – наголосив він.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×