Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2703
2703

Росія може залишити ЗАЕС: експерт назвав причини

Росія може залишити ЗАЕС: експерт назвав причини

Про те, що росія може залишити ЗАЕС, останнім часом ми чуємо все частіше. Причини, через які країна-агресор може відмовитися від такого стратегічно важливого для неї об’єкта, назвав головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус. Інформацією він поділився в інтерв’ю Каналу-24, передає Nikopolnews.

На думку експерта, росія може піти з ЗАЕС в обмін на те, що Україна не перешкоджатиме транспортуванню російського газу й нафти своєю територією.  Крім того, на росію здійснюється дуже серйозний тиск з боку колективного Заходу.

Ус зазначив, що Росія хоче мати кошти за свою нафту, оскільки ембарго наклали на перевезення нафти човнами, а трубопроводи поки не чіпали. Тому Кремль пропонує, що його війська залишать ЗАЕС в обмін на поблажки в даному питанні. До того ж на Росію серйозно тиснуть у зв’язку з її перебуванням на станції, говорили навіть про те, якщо росіяни спровокують ядерну катастрофу, це буде розцінено як 5 стаття – напад на країни НАТО.

Нагадаю, що коли трапилась трагедія в Польщі, Росія дуже хвилювалась, що зараз НАТО несподівано для неї може вступити у війну саме тому, що це буде сприйнято, як напад на НАТО. Росія одразу почала говорити, що це не вона, це Україна. Тобто, дуже злякались, але коли НАТО сказало, що прямо звинувачувати Росію не можна, тоді видихнули, – зауважив головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×