Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2098
2098

Євген Євтушенко про ворожі обстріли: “Наша армія не поверне зброю проти громадян своєї країни”

Євген Євтушенко

Голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко пояснив, чому наші воїни не завжди можуть відповісти на провокації окупантів з протилежного берега.

Свій текст він розмістив у Telegram, передає Nikopolnews.

Війська рф щоночі здійснюють обстріли наших міст і сіл прикриваючись, крім ЗАЕС, мирним населенням Іванівки, Водяного та Кам’янки-Дніпровської.

Вже не вперше чую від жителів прибережних територій, що наша армія повинна бити у відповідь, не зважаючи на те, що ворог переховується за критичною інфраструктурою. Навіть, якщо від цього можуть постраждати жителі вищезгаданих населених пунктів – “ми теж люди, по нам стріляють, нехай і вони терплять”. Так виглядають типові коментарі в соцмережах і бесідах.

Розумію емоції та біль жителів району, які постраждали, або втратили майно. Але українська армія так робити не має права! Поясню чому: коли по нас б’є російська зброя – жителів України атакує російська армія. Якщо Сили оборони України почнуть бити  у відповідь – це означатиме, що українські воїни свідомо вбиватимуть українських громадян, руйнуватимуть їх будинки, а найстрашніше – така атака може призвести до величезної техногенної катастрофи. До речі, рашисти можуть використати такий обстріл, як прикриття своїх підступних планів і підірвати реактор, звинувативши Сили оборони. Це саме те, чого чекають ворожі сили – від військово-політичного керівництва до пропагандистів країни-агресорки. Україна – правова держава! І навіть в умовах війни дотримується норм міжнародних конвенцій. Нам випали складні випробування, але ми встоїмо і подужаємо, незрівнявшись з ворогом в його нелюдяності, варварстві, тероризмі. Віримо в це й тримаймося!

Ви погодитесь, що між армією орди та Силами оборони України є суттєва різниця? І одна з важливих складових цієї різниці полягає в тому, що наша армія не поверне зброю проти громадян своєї країни.

Сили оборони України на нашому напрямку постійно здійснюють бойову роботу в межах наявних засобів та можливості вразити ціль. Наше завдання допомагати одне одному, будувати міцний тил та підтримувати фронт.

Джерело

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×