Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
179
179

Працівники ЗАЕС перемогли у міжнародній премії “Людина року з контролю над озброєннями”

ЗАЕС

Працівники ЗАЕС, окупованої російськими загарбниками, стали переможцями міжнародної премії «Людина року з контролю над озброєннями», яку проводить незалежна неурядова Асоціація з контролю над озброєннями (Arms Control Association (ACA)).

Про це повідомляється на сайті ACA, передає Nikopolnews.

«Співробітники Запорізької атомної електростанції НАЕК «Енергоатом» були обрані найкращими у сфері контролю над озброєннями у 2022 році за результатами онлайн-голосування, до якого долучилися понад 3 500 учасників із майже 80 країн», йдеться в повідомленні «Інтерфакс-Україна».

Працівники ЗАЕС перемогли у міжнародній премії "Людина року з контролю над озброєннями"

Співробітники Запорізької АЕС були номіновані за героїчні зусилля щодо підтримки ядерної та радіаційної безпеки на станції в умовах величезних труднощів, спричинених незаконною російською воєнною окупацією найбільшої в Європі атомної електростанції, та її постійних обстрілів.

«Попри переслідування та загрози з боку російських військ, український персонал продовжував експлуатувати станцію та запобігати ядерній кризі», заявила директорка з політики нерозповсюдження АСА Келсі Девен.

За її словами, міжнародна спільнота в боргу перед героїзмом та хоробрістю особового складу ЗАЕС.

Девен додала, що потрібно докласти максимум зусиль для повернення контролю над ЗАЕС Україні та посилення відповідальності за створення загроз громадянській ядерній інфраструктурі.

Окупанти готуються до оборони Енергодара, казарми облаштовують у підвалах

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×