Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
285
285

“Сонце у віконце”: у Нікополі запрошують дітей вивчати культурну спадщину

Сонце у віконце

У Нікополі вже другий рік існує фольклорний гурт “Сонце у віконце”, де діти вчаться співати і грати на народних інструментах. У бажаючих є шанс приєднатися до колективу.

Про це NikopolNews дізнався з повідомлення Нікопольської міської ради.

У Нікопольській школі мистецтв не тільки навчають юних нікопольців малювати та грати на різних музичних інструментах, розвивають їх творчі здібності і таланти. Актуальною темою тут є культурна спадщина українського народу, бо сенс та важливість цього в нашому житті важко переоцінити.

Вже другий рік поспіль в Нікопольській школі мистецтв існує фольклорний гурт “Сонце у віконце”, його керівник – Аріна Бєляєва.

“В нашому колективі діти від 8 до 13 років, вони співають акапельно, двох-трьох голосно, для супроводу ми використовуємо такі народні інструменти як сопілка, брязкальце, бубон, трикутник та інші”,розповідає Аріна Бєляєва.

Діти вже вивчили близько 20 різних пісень: обрядових, народних, а також авторських, і співають їх без акомпанементу.

Цього року вихованці фольклорного гурту вивчили різдвяний обряд. Вони щедрували та колядували в установах та на підприємствах нашого міста і щиро вітали нікопольців у ці святкові дні.

Якщо у вас виникли запитання або ваші діти бажають навчатися у Нікопольській школі мистецтв, звертайтеся за телефоном (095) 425 07 14.

Читайте новини Нікополя у Google News

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×