Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1704
1704

Російська ракета вбила у Дніпрі двох молодих мам, які були найкращими подругами

Російська ракета вбила у Дніпрі двох молодих мам, які були найкращими подругами

У Дніпрі продовжують шукати тих, хто вижив після ракетного удару РФ по житловій багатоповерхівці 14 січня. І оплакують тих, кого вбила Росія.

Ще двома жертвами держави-терориста стали дві подруги-дніпрянки, Ірина та Ольга, обидві виховували маленьких діточок. Світлину зі вбитими Росією українками показали у Координаційному штабі волонтерів Дніпра, передає Nikopolnews.

“Дві світлі людини, мами, кращі подруги Іра та Оля…. Їх вбила Росія. Підтримати сім’ї можна особисто на карти чоловіків дівчат: 4731 2196 4895 8563 Едуард Усов; 4441 1144 4516 0235 Саламатенко Ігор”, зазначено у повідомленні.

“Не можу в це повірити… Біль і сльози. Дніпро. Волонтер, високопрофесійна стоматолог Ольга Усова, яка була моїм лікарем після нашої ротації — вже на небі… Залишився сиротою маленький синочок із татом, так само як і в її подруги Ірини Соломатенко, яка теж загинула… Оля дуже добра жінка, розумна, щира, яка так багато допомагала ЗСУ і всім, кому тільки могла… І загинула від рашистської ракети… Оля залишила по собі світлу пам’ять, а росія — це назавжди Мордор, який має бути стертий з лиця землі “, цитують “Факти” слова друга загиблої Ольги Андрія Біляка.

Російська ракета вбила у Дніпрі двох молодих мам, які були найкращими подругами

Ольга Усова. Джерело “Факти”

Російська ракета вбила у Дніпрі двох молодих мам, які були найкращими подругами

Ірина Соломатенко. Джерело “Факти”

Нагадаємо, напередодні, 14 січня, російська ракета прилетіла у багатоповерхівку у Дніпрі, практично повністю знісши два під’їзди. Станом на ранок 15 січня кількість загиблих перевалила за 2 десятки, убито, зокрема, одну дитину. Кількість постраждалих та зниклих безвісти обчислюється десятками, рятувально-розшукові роботи продовжуються вже добу.

Російські пропагандисти взялися виправдовувати кривавий теракт РФ, заявивши, що причиною трагедії начебто стала українська ракета ППО: так Росія намагається зняти з себе відповідальність за страшний злочин. Цю ж тезу практично дослівно повторив і радник ОПУ Олексій Арестович, що викликало шквал критики на його адресу.

Тим часом у Повітряних силах Збройних сил України заявили, що окупанти вдарили по Дніпру ракетою Х-22, яку називають “вбивцею авіаносців”, вона має бойову частину вагою 950 кг.

Запущено її було з району Курської області. За твердженням ЗС ЗСУ, зараз Збройні сили України не мають засобів для того, щоб збивати цей тип ракет. З понад 200 таких ракет, запущених ворогом по Україні за час повномасштабної війни, не вдалося збити жодної, а повідомлення про нібито збиття Х-22, які з’являлися раніше, були помилковими.

Дивом вижила – що відомо про дівчину з фото на руїнах будинку у Дніпрі

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×