Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2960
2960

Що відбувається на Криворізькому напрямку фронту станом на 5 серпня

Що відбувається на Криворізькому напрямку фронту станом на 5 серпня

Що відбувається на Криворізькому напрямку фронту станом на 5 серпня, розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул, передає Nikopolnews.

За словами Вілкула, оперативна ситуація на даному напрямку фронту напружена, але повністю контролюється Збройними силами України. Завдяки відвазі та майстерності наших військових, окупанти зазнають значних втрат у живій силі та техніці. За інформацією Оперативного угрупування військ «Каховка», ліквідовано 47 окупантів та 7 одиниць броньованої та автомобільної техніки ворога.

За даними Генерального штабу ЗСУ та Оперативного Командування «Південь», основні зусилля противник зосереджує на недопущенні просування наших військ. Ворог намагається підтягувати резерви живої сили та техніки з кримського напряму та проводить розвідку безпілотними літальними апаратами. В напрямку Сухий Ставок – Лозове ворогом відбулась спроба ведення штурмових дій силами спецвзводу за підтримки БТР та танкового взводу. Ворог успіху не мав та з втратами відійшов.

Ще раз підкреслюю, у нас потужні лінії оборони, у нас є зброя, у нас мотивовані війська, тому ситуація повністю контрольована, – наголосив Олександр Вілкул.

Окупанти продовжують обстріли по лінії зіткнення, зокрема у районі населених пунктів Трудолюбівка, Нововоронцовка, Тополине, Потьомкине та інших в Херсонській області, та Криворізькому району. Вночі орки обстріляли з «Ураганів» Карпівську громаду та зі ствольної артилерії Зеленодольську громаду. А вдень ворог обстріляв прикордонні території міста Зеленодольськ.

У Нікопольському районі по місту Нікополь ворог випустив 40 реактивних снарядів. Пошкоджено до 10 приватних будинків та господарських будівель. Виникла пожежа на місцевому підприємстві – знищено автобус та кілька автомобілів. По Мировській громаді Нікопольського району окупанти вдарили ракетою X-59. Пошкодження отримала школа та сусідні будинки. Пошкоджено газопровід. Слава Богу, скрізь без втрат – нагадав Вілкул.

Він запевнив, що у самому Кривому Розі ситуація повністю стабільна та контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. В місті функціонують усі органи влади, громадський транспорт, працюють магазини, лікарні забезпечуються необхідними медикаментами. Кривий Ріг живе нормальним, з урахуванням воєнного часу, життям.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×