Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1207
1207

Що відбувається на Криворізькому напрямку фронту 28 червня: ситуація дуже напружена, але контрольована

Що відбувається на Криворізькому напрямку фронту 28 червня: огляд подій

Посилення обстрілів населених пунктів, підірваний склад боєприпасів орків, авіаудар по нашим позиціям тощо – про те, що відбувається на Криворізькому напрямку фронту 28 червня, Nikopolnews розповідає, посилаючись на ряд джерел.

У вечірньому зведенні 28 червня Генштаб ЗСУ повідомляє, що на Південнобузькому напрямку фронту, до якого входить Криворізький, ворог продовжував обстріли із застосуванням ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Велика Костромка, Трудолюбівка, Широке, Кобзарці, Любомирівка, Благодатне, Кульбакіне, Шевченкове, Посад-Покровське та Степова Долина.

Авіаудари ворога зафіксовано поблизу Потьомкиного, Великого Артакового та Олександрівки.

В ОК «Південь» запевняють, що сили оборони продовжують нищити ворога у Херсонській області. А окупанти, в свою чергу, продовжують застосовувати тактику артилерійських та масованих ракетних ударів по тилових районах та областях.

Зокрема, з далекобійної зброї ворог гатив по Широківській та Зеленодольській громадам Криворіжжя. Також рашисти продовжують обстріли звільнених від їх присутності населених пунктів на Херсонщині.

За словами начальника Криворізької районної адміністрації Євгена Ситниченка, ворог на території району відсутній. Він не наблизився до кордону Дніпропетровщини ні на метр. Усі бойові дії відбуваються на території Херсонської області. І українські військові мають тут певні успіхи.

Завдяки мужності та вмілим діям наших військових ситуація на нашому напрямку фронту хоча і зберігається дуже напруженою, але знаходиться під повним контролем Збройних сил України. Ворог продовжує нести втрати в живій силі і техніці. Зіткнувшись з добре організованими діями наших підрозділів, які ось уже більше чотирьох місяців не просто обороняються, але і проводять успішні наступальні операції, окупанти все більше посилюють обстріл по всій лінії зіткнення, – розповів начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Він повідомив, що у Криворізькому районі ворог вночі обстріляв Зеленодольську і Широковскую громади. Вранці були обстріли села Велика Костромка, де поранення отримав цивільний 31-річний чоловік, , і міста Зеленодольськ – там, на щастя, ніхто не постраждав. Також орки обстріляли об’єкт енергетичної структури в Зеленодольську. Наслідки уточнюються.

На лінії зіткнення також були ворожі обстріли в районах н. п. Осокорівка, Трудолюбівка та інших. Після обстрілу села Орлово Херсонської області, отримала важкі поранення жінка 1974 р.н. Її вдалося евакуювати їв одну з лікарень Кривого Рогу, лікарі роблять все можливе для збереження її життя.

У Нововоронцовській громаді повідомляють, що є підтвердження про влучання в склад боєприпасів, які орки розміщували на території одного з населених пунктів громади.

Гуманітарна ситуація складна: в берегових селах від учора зникла електроенергія. Це сталося після вибуху. Орки до с. Дудчан перекрили весь рух цивільного транспорту. Нікого не випускають і не в пускають навіть в тил окупованої території з населених пунктів, які розташовані поближче до лінії фронту. В степових населених пунктах без змін.

 

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу