Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2489
2489

Що відбувається на захопленій Запорізькій АЕС станом на 31 травня

Що відбувається на захопленій Запорізькій АЕС станом на 31 травня

Про те, що відбувається на захопленій Запорізькій АЕС станом на 31 травня, розповів сьогодні на брифінгу в Media Center Ukraine в.о. президента Енергоатому Петро Котін, передає Nikopolnews.

За словами Петра Котіна на майданчику Запорізької атомної електростанції перебувають близько 500 окупантів. Вони розмістили там танки, “урал”, бронетранспортери, вибухівку і зброю – усе це створює небезпеку і не може перебувати поблизу атомних обʼєктів.

“Персонал працює під нашим контролем технічним, виконує наші команди, і також працює там декілька, незначна кількість енергоблоків”, – зазначив Котін.

Водночас персонал станції перебуває під великим тиском загарбників. Є факти знущання та викрадення працівників станції.

“Близько одного тижня тому один з наших працівників енерго-ремонтного підрозділу був розстріляний у себе вдома з автоматних черг. Він перебуває в лікарні, дуже багато поранень у нього”, – додав Котін.

Він наголосив, що станцію треба звільнити від російських загарбників, щоб уникнути ядерного тероризму.

Петро Котін, виконуючий обов’язки президента ДП НАЕК “Енергоатом"Петро Котін, виконуючий обов’язки президента ДП НАЕК “Енергоатом”

Енергоатом повідомляє, що станом на 08.00 31 травня 2022 року Запорізька атомна електростанція продовжує працювати в енергосистемі України!

Поточна потужність енергоблоків ЗАЕС цілком достатня для повноцінної життєдіяльності населення та роботи промислових об’єктів.

Запорізька АЕС дотримується норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. На території промислового майданчику та санітарно-захисної зони екологічний, протипожежний та радіаційний стан – в межах норми.

Нагадаємо, 23 травня окупанти увірвалися до будинку співробітника енерго-ремонтного підрозділу Запорізької АЕС Сергія Швеця та кілька разів вистрелили в нього з автоматичної зброї.

Чоловік госпіталізований з чисельними кульовими пораненнями, за його життя борються лікарі. ГУР Міноборони оприлюднило перехоплення розмови ворожих військових, які обговорювали напад на Швеця.

“Адресу відпрацювали. У нього автомат, він чинив опір. Його замочили. Він ще живий, але він не виживе. У нього декілька кульових поранень”, – говорить військовий РФ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×