Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2504
2504

Що відбувалося у Нікополі 3 липня 2021 – у «минулому житті» рік тому

Що відбувалося у Нікополі 3 липня 2021 - у «минулому житті» рік тому

Що відбувалося у Нікополі 3 липня 2021 – хвилинка спогадів

Вже 130 днів всі ми живемо у новій реальності. В Україні триває жорстока, кривава, руйнівна повномасштабна війна. Більшість новин сьогодні – про обстріли, вибухи, руйнування, жертви. Гинуть дорослі і діти. Мало не щодня Нікопольщина втрачає на фронті Героїв. Те, що колись було резонансом і шоком – тепер наша страшна буденність. До якої майже звикли. А колишнє мирне для більшості українців життя вже здається таким далеким… Ніби було уві сні.

Але варто іноді абстрагуватись від сьогоднішнього жахіття, озиратися назад, переглядати старі фото, згадувати про якісь події. А ще мріяти. І думати про майбутнє. Майбутнє без війни.

Nikopolnews пропонує згадати разом з нами, що відбувалося у Нікополі рік тому – 3 липня 2021 року.

В цей день минулого року українська збірна грала у чвертьфіналі Євро 2020 зі збірною Англії. І нікопольців запрошували на спільний перегляд матчу до фан-зони біля води. У приємній і дружній атмосфері захід відбувся у кафе «Три накати», що на набережній. Зараз власник цього кафе – захищає Україну. А на набережній нікопольцям радять не гуляти. У багатьох місцях доступ до неї перекритий. Та і мало приємного дивитись на «той берег», зайнятий окупантами… Хто б міг подумати рік тому, що все це відбуватиметься з нами, що Енергодар захоплять росіяни…

Також рік тому розбирали Шопу. Цеглинка за цеглинкою – продовжували руйнувати історичну пам’ятку.

Що відбувалося у Нікополі 3 липня 2021 - у «минулому житті» рік тому

Нікопольці обурювалися в мережах, коментуючи фото руїн. Зараз власник Шопи, за нашими даними, не у місті. А медіапростір України заповнений фотографіями руїн. Ворог стирає з лиця землі цілі міста – разом з історичними пам’ятками, підприємствами, будинками людей. Все це відбувається і зовсім поруч з Нікополем  – Зеленодольск, Апостолове, Нововоронцовка тощо… Не можна без сліз дивитися на фото наслідків варварських дій окупантів. Те, що будувалося і зберігалося роками, те, що залишилося у спадок від батьків і дідів, перетворюється на гори будівельного сміття. Сподіваємось, після війни ми будемо більше цінувати все, що маємо. І не дозволимо собі більше бути байдужими.

Ще 3 липня 2021 року у Нікополі жваво обговорювали скандальну ситуацію, що склалася навколо сонячної електростанції канадського інвестора. Її роботу блокував олігарх Коломойський руками керівництва НЗФ. Врешті інвестор пішов з Нікополя разом зі станцією. А Коломойського сьогодні практично не видно і не чути. Той, хто нібито «врятував область» у 2014 році, чомусь жодним чином не проявляє себе під час повномасштабної війни.

Не дуже багатим на події був день 3 липня у Нікополі рік тому. Просто субота. Просто літо. Просто буденне життя.

Далі буде.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×