Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
14559
14559

Скільки залишилось нікопольців у місті, чи потрібно евакуюватися, як влада допомагає мешканцям – відповіді мера

Скільки залишилось нікопольців у місті, чи потрібно евакуюватися, як влада допомагає мешканцям – відповіді мера

Скільки залишилось нікопольців у місті, чи потрібно евакуюватися з Нікополя, як місто допомагає тим, хто залишився. А також про підготовку до опалювального сезону, роботу комунальників, проблеми теле- і радіомовлення у Нікополі, наповнення бюджету, борги за «комуналку» тощо розповів міський голова Олександр Саюк в ході спілкування з журналістами 9 вересня, передає Nikopolnews.

Пресконференцію мер провів після сесії Нікопольської міської ради.

Як проходить підготовка до опалювального сезону

За словами Олександра Саюка, місто придбало паливо для твердопаливних котлів. Крім того, прийнято рішення викупити у власність міста 24 котельні, які забезпечують теплом 34 комунальні об’єкти Нікополя: лікарні, школи, садки тощо. Такий крок довелося зробити через відмову від співробітництва інвестора. На думку міського голови, приблизно за два роки це придбання має окупитися.

Як місто допомагає мешканцям

У Нікополі внаслідок обстрілів пошкоджено вже більше 1000 будинків. Депутатами прийнято рішення надавати екстрену допомогу постраждалим у найнеобхіднішому: закрити вікна, підлатати дахи тощо. Тим, хто залишився зовсім без житла, надають притулок у гуртожитках.

Важливо! Мешканцям, чиє майно постраждало від обстрілів, не обов’язково чекати комісію для того, аби звернутися за допомогою. Можна і потрібно самостійно робити фото і відеофіксацію, а матеріали потім надати комісії. Пошкодженого майна багато, і стає більше з кожним днем. Тому комісія просто не встигає швидко провести обстеження кожного об’єкта. Але увагу буде приділено кожному.

Щодо гуманітарної допомоги – її надають ВПО, які проживають у  Нікополі, а також найбільш незахищеним верствам населення. Допомогти усім мешканцям місто не може – для цього не вистачить грошей у бюджеті. Нікополь має статус території, де ведуться активні бойові дії. Такий статус був наданий саме для того, аби мешканці могли виїхати і отримувати допомогу від держави і тих населених пунктів, де вони тимчасово оселилися. А у кого є робота у Нікополі, той залишається і отримує зарплату.

Скільки у Нікополі залишилося мешканців і чи потрібно евакуюватися

За словами Олександра Саюка, у Нікополі залишилося приблизно 40 тисяч мешканців, з них близько 3 тисяч переселенців. Щодо евакуації – обов’язкової евакуації немає, але міський голова рекомендує тим, хто має можливість, виїжджати. Особливо це стосується дітей, жінок, літніх людей. Самотнім громадянам похилого віку, людям з інвалідністю місто допомагає виїхати.

Комунальники щодня працюють на вулицях міста навіть під час війни

Це моя принципова позиція, – сказав Олександр Саюк. – Люди під час війни мають пригнічений стан. Я хочу, аби вони виходили вранці з дому, і бачили, що місто живе, влада нікуди не ділася, все працює. Це підтримує морально. Тому щодня комунальники працюють на вулицях міста – прибирають сміття, косять траву, усувають наслідки обстрілів, і ми навіть потроху ремонтуємо дороги.

Чи сплачують мешканці за «комуналку»

За словами Олександра Саюка, дуже погано мешканці сплачують і за вивіз сміття, і за воду. Хоча споживання води практично не зменшилося у порівнянні з таким же періодом минулого року.

Хтось не сплачує, бо дійсно не має можливості. А хтось просто думає, що борги потім спишуть. Не спишуть! Платити все одно доведеться. Тому я закликаю не накопичувати борги. До того ж від рівня оплати залежить якість послуг, – закликав міський голова.

Детальніше про це, а також про російськомовні вивіски, про наповнюваність бюджету, про укриття у місті тощо – у відео нижче.

Прес-конференція міського голови Нікополя Олександра Саюка - 9 вересня 2022р.Прес-конференція міського голови Нікополя Олександра Саюка – 9 вересня 2022р.

Нікопольців просять сплачувати за комунальні послуги навіть під час війни: 5 причин, чому це слід робити

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×