Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1450
1450

«Поки не деокупуємо Енергодар, терор триватиме» – Лукашук прокоментував сьогоднішні обстріли Нікополя

«Поки не деокупуємо Енергодар, терор буде тривати» - Лукашук прокоментував сьогоднішні обстріли Нікополя

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук прокоментував сьогоднішні обстріли Нікополя, які, нагадаємо, забрали життя двох людей – у тому числі водія «швидкої».

Nikopolnews публікує його коментар «без купюр».

«Поки не деокупуємо Енергодар, терор буде тривати» - Лукашук прокоментував сьогоднішні обстріли Нікополя

Микола Лукашук прокоментував сьогоднішні обстріли Нікополя

“Російські окупанти продовжують перетворювати життя мешканців Нікопольщини на пекло. Двоє людей загинули в Нікополі сьогодні внаслідок ворожих атак.

****

Після окупації Запорізької атомної станції окупаційні війська рф отримали вихід на берег колишнього Каховського водосховища. Відстань між Енергодаром та Нікополем – від 4 до 19 км.

Це зона ураження артилерією та fpv дронами. Під загрозу одразу потрапили Нікополь, Придніпровське, Капулівка, Покровське, Новокиївка, Марганець, Вищетарасівка та інші громади Нікопольського району.

Вихід на відстань, з якої дістає артилерія та fpv дрони, дозволила ворогу розпочати терор. Це стратегія російських окупаційних військ, коли вони ведуть жорстоку війну проти мирного населення.

Вони прикриваються Запорізькою АЕС, бо знають, що ЗСУ ніколи не вдарять по такому обʼєкту у відповідь.

Слід розуміти, що це цілеспрямована стратегія, яка направлена на створення гуманітарної катастрофи, тиску на людей, економіку та вище військово-політичне керівництво держави.

****

Жодне зведення за день про ситуацію в області не відображає того жаху, який переживають наші люди. Складно у повній мірі усвідомити, як важко нашим громадянам зараз.

Багато людей виїхали з громад, які потерпають від ворожих атак, але в багатьох немає такої можливості. Та й, відверто кажучи, немає куди їхати.

Ми використовуємо всі можливості обласного бюджету для допомоги Силам Оборони, надаємо постраждалим громадам фінансову підтримку, працюємо над забезпеченням людей водою.

Проте всім слід зрозуміти: триває війна і вибити окупантів з тимчасово окупованих територій, з яких вони гатять по нашим містам і селам, можуть лише ЗСУ.

Поки не буде деокуповано Енергодар та той берег водосховища, загроза терору зберігатиметься. І ворог буде тероризувати наших людей. Робити те ж саме, що зараз робить у Харкові.

****

Ми бачимо, що несе «русский мир» – смерть, руйнування, нещастя. Тому перше і найголовніше завдання – допомога Силам Оборони України, захист, підтримка держави.

Мої щирі співчуття людям, чиї рідні загинули внаслідок російського терору.

Нагадую, що родини загиблих внаслідок агресії рф цивільних громадян можуть звернутися по допомогу в розмірі 300 тис грн. Розумію, що ніякі гроші не повернуть людям їхніх близьких. Втім влада та вся Дніпропетровщина буде виконувати свій обов’язок – підтримувати громадян у важкі часи.

Мусимо вистояти і вистоїмо”

Ще новини Нікополя: “Моя мама іноді боїться вийти за хлібом чи молоком” – студентка УКУ з Нікополя розповіла про життя у прифронтовому місті

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×