Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
18539
18539

Ситуація на Нікопольщині вже критична, рівень води знизився до 3-х метрів – відео

Ситуація на Нікопольщині вже критична, рівень води знизився до 3-х метрів – відео
Фото Nikopolnews, 2021 рік

Ситуація на Нікопольщині вже критична, рівень води у Каховському водосховищі за останні два місяці подекуди знизився до 3-х метрів і продовжує знижуватися. Про це йдеться у сюжеті телеканалу Інтер, журналісти якого побували у Нікопольському районі, поспілкувалися з очільником РВА і керівництвом громад, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, Каховське водосховище міліє через пошкоджені запірні шандори, які російська армія обстріляла, відступаючи з правого берега Херсонщини.

За словами начальника Нікопольської РВА Євгена Євтушенка, такі дії окупантів могли бути цілеспрямованими, аби спровокувати проблему з водою. Також Євтушенко каже, що якось перебудувати водозабір зараз неможливо. Підрядні організації просто відмовляються працювати, адже на тому березі окупанти, і є великий ризик потрапити під обстріли.

На дні водосховища, звідки відійшла вода, знаходять уламки касетних боєприпасів – розповідають у Червоногригорівській громаді, яка регулярно перебуває під ворожим вогнем. А тепер Червоногригорівка ще й на межі повної зупинки централізованого водопостачання.

За добу рівень води падає на 15-20 сантиметрів. Вона відійшла від берега на 100-200 метрів. Якщо процес продовжиться, закачувати воду буде неможливо.

У Червоногригорівці закуповують додаткове обладнання, аби підсилити насоси.

А от Нікополю, за словами міського голови Олександра Саюка, така проблема поки що не загрожує – водозабір облаштовано на великій глибині.

Детальніше дивіться у сюжеті телеканалу «Інтер»

Ситуація на Нікопольщині з водою: відео

Раніше ми повідомляли:

Також читайте:

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×