Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2225
2225

Ситуація на ринку праці у Нікополі: яка середня зарплата, скільки працюючих і безробітних

Ситуація на ринку праці у Нікополі: яка середня зарплата, скільки працюючих і безробітних

Яка ситуація на ринку праці у Нікополі під час війни? Скільки безробітних і скільки серед них ВПО? Скільки працюючого населення? Яка середня зарплата?

Відповіді на ці питання Nikopolnews отримав, ознайомившись зі звітом про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Нікопольської міської територіальної громади за 9 місяців 2024 року, оприлюдненим Нікопольською міською радою.

Ситуація на ринку праці у Нікополі – звіт за перші 9 місяців поточного року

У звіті зазначається, що ситуація на ринку праці міста напряму залежить від військового стану та загального соціально-економічного і політичного положення в країні та суттєво впливає на показники зайнятості.

Скільки у Нікополі безробітних офіційно

Загальні показники

У пошуках роботи у Нікопольській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості (служба зайнятості) протягом січня – вересня 2024 року перебувало 1383 особи, що на 167 осіб або на 10,8% менше, ніж за відповідний період минулого року (за січень-вересень 2023 року – 1550 осіб).

Кількість осіб, які протягом січня-вересня 2024 року мали статус безробітних (отримували допомогу по безробіттю) склала 1037 осіб, що на 127 осіб або на 10,9% менше, ніж за 9 місяців 2023 року (за січень-вересень 2023 року – 1164 осіб).

Протягом 9 місяців 2024 року за сприяння служби зайнятості було працевлаштовано 353 особи, з них 247 осіб, які мали статус безробітної особи (за січень-вересень 2023 року було працевлаштовано 326 осіб, з них 301 особу, яка мала статус безробітної особи).

Протягом звітного періоду 2024 року у Нікопольській службі зайнятості проходили профнавчання 63 безробітні особи, з них 14 працевлаштовано. Рівень працевлаштування після навчання у звітному періоді року склав 22% (протягом 9 місяців 2023 року профнавчання проходили 35 безробітних осіб).

Для забезпечення додаткової зайнятості зареєстрованих безробітних у місті проводяться оплачувані громадські роботи (за кошти міського бюджету та кошти служби зайнятості) та суспільно-корисні роботи (спрямовані на ліквідацію надзвичайних ситуацій воєнного характеру). Протягом звітного періоду у громадських роботах прийняли участь 10 безробітних осіб, у суспільно-корисних роботах 15 безробітних осіб).

Протягом звітного періоду 2024 року та за аналогічний період минулого року працевлаштування на нові робочі місця з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцям не проводилось.

Соціальний захист окремих категорій населення та організація роботи зі сприяння зайнятості особам з інвалідністю

Службою зайнятості було зареєстровано 41 безробітну особу з інвалідністю, з них 11 осіб працевлаштовано (за січень-вересень 2023 року було працевлаштовано 6 осіб).

ВПО

Протягом січня-вересня 2024 року на обліку служби зайнятості перебували 87 осіб з числа ВПО у Нікополі, з них 84 особи, які мали статус безробітного (отримували допомогу по безробіттю). Працевлаштовано 28 осіб зазначеної категорії. У громадських роботах приймали участь 3 особи, у суспільно-корисних – 41 внутрішньопереміщена особа, професійне навчання проходили 4 внутрішньопереміщені особи.

Станом на 01.10.2024 року на обліку в Нікопольській філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості перебувало 33 ВПО.

Молодь

Профорієнтаційними послугами було охоплено 1024 особи безробітної молоді. Форми роботи були різноманітні: профінформаційні бесіди, професійні консультації із застосуванням психодіагностичного тестування, профорієнтаційні семінари (в т.ч. онлайн). Безробітна молодь брала участь у семінарах із загальних питань зайнятості, ризиків нелегальної трудової міграції, ярмарках вакансій та семінарах з техніки пошуку роботи.

На період воєнного стану профорієнтаційні послуги надавалися в т.ч. дистанційно за допомогою Zoom, телефонним зв’язком та за допомогою онлайн-сервісів державної служби зайнятості – сайту, платформи профорієнтації та розвитку кар’єри.

Скільки у Нікополі працюючого населення

Демографічна ситуація в місті Нікополі незадовільна. Протягом останніх 10 років чисельність наявного населення постійно зменшується і за даними ГУ статистики у Дніпропетровській області станом на 01.02.2022 складала 104992 осіб (а у зв’язку із постійними обстрілами близько 50% населення виїхало з міста).

Розрахункова середньооблікова кількість штатних працівників міста протягом січня-вересня 2024 року становила 20 000 осіб.

Яка середня зарплата у Нікополі

Розрахункова середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника протягом січня-вересня 2024 року році становила 17 586 грн.

За офіційними статистичними даними заборгованість з виплати заробітної плати відсутня.

Ще новини Нікополя: Скільки допомоги і яку саме отримав Нікополь від міжнародних партнерів за 9 місяців поточного року

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу