Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6019
6019

Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися, Україна готується до всіх сценаріїв – Енергоатом

Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися, Україна готується до всіх сценаріїв - Енергоатом

Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися, Україна готується до всіх сценаріїв, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Сьогодні, 17 серпня, міністри енергетики Герман Галущенко та внутрішніх справ – Денис Монастирський разом з президентом Енергоатома Петром Котіним та керівниками Дніпропетровської та Запорізької облдержадміністрацій, а також ДСНС проінспектували в Запоріжжі роботу всіх служб, сил і засобів, які відповідають за радіохімічний, біологічний і ядерний контроль.

До цього спонукало загострення ситуації на захопленій росіянами ЗАЕС і дедалі більша загроза ядерної катастрофи через безпрецедентний ядерний тероризм росії.

Міністр енергетики України Герман Галущенко повідомив про створення на базі ДП «НАЕК «Енергоатом» великого кризового штабу, що має бути максимально ефективним у разі виникнення на ЗАЕС будь-якої надзвичайної ситуації.

«Є відповідні процедури, як функціонує цей штаб. До нього залучено широке коло міністерств, відомств, установ, там відбувається повна координація. Він працює 24/7, і в режимі онлайн ми моніторимо ситуацію навколо ЗАЕС», – сказав Герман Галущенко.

Ситуація на Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися, Україна готується до всіх сценаріїв - Енергоатом

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський зауважив: допоки станція перебуватиме під контролем російських військ, існуватиме небезпека в навколишніх районах. І нагадав, що «це найбільша атомна станція в Європі. Небезпека від будь-якого інциденту тут в багато разів збільшена». Вся відповідальність за те, що відбувається на станції, за будь-який сценарій, який там розгортається, нині лежить на росії, яка є країною-терористом, підкреслив він, «а ми маємо готуватися до різних сценаріїв, які можливі у зв’язку з цим».

Своєю чергою президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін констатував:

«Ситуація на Запорізькій атомній електростанції залишається небезпечною і продовжує погіршуватися. Протягом останніх трьох тижнів дедалі більшими стали намагання російських загарбників пошкодити обладнання станції. Для цього вони обстрілюють і саму ЗАЕС, і лінії, якими вона  з’єднується з об’єднаною енергосистемою України. Це дуже небезпечно!
Росіяни хочуть від’єднати Запорізьку АЕС від нашої енергосистеми, після чого намагатимуться підключити її до Криму. Але коли атомна станція не матиме зв’язку з ОЕС, вона перейде в режим блекауту».

На Запорізькій АЕС найвищий рівень загрози, МВС готується до всіх сценаріїв та евакуації людей

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×