Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
6014
6014

Поки жінка захищає Україну, чоловіки будують під її вікнами «наливайку» – ситуація у Нікополі

Поки жінка захищає Україну, чоловіки будують під її вікнами «наливайку» - ситуація у Нікополі

Ситуація у Нікополі: у той час, як жінка захищає Україну, чоловіки будують під її  вікнами «хмільний бізнес».

Про це розповіла у Фейсбуці мешканка Нікополя, керівниця Асоціації ОСББ Альона Чорна, передає Nikopolnews.

Ситуація у Нікополі: в чому суть

Мешканка будинку № 32-а по вулиці Електрометалургів в місті Нікополь, наша Оксана, вже багато років служить в ЗСУ і захищає Україну, – розповіла Альона Чорна

Ось що, за словами Альони Чорної, пише Оксана до своїх сусідів:

«Виконую бойове завдання на Сході України. На зборах ОСББ бути присутньою не зможу. Ми тут кожного дня ризикуємо життям, в Нікополі своє життя: головне заробіток і це все, що цікавить деяких осіб»

Альона Чорна пояснює:

Справа в тому, що вже тривалий час на прибудинковій території багатоквартирного будинку, під вікнами Оксани та її сусідів, без будь-яких дозвільних документів розширює свої масштаби «наливайка». Все розпочиналось із лавочок, потім брудний павільйон, тепер МАФ.

Постійні п’яні сварки та бійки, справляння потреб під будинок, ночівля нетверезих осіб у під’їздах, пошкодження спільного майна ОСББ, голосні нецензурні спілкування у будь-який час доби – всі ці «блага» мають мешканці будинку разом із роботою закладу.

Захисниця Оксана, у свою чергу, розповідає, що боротьба з «наливайкою» триває дуже давно.

Ще мої дідусь з бабусею писали заяву про закриття цього місця. На якийсь час його робота була призупинена. Але зараз, під час війни, заклад знов працює. Я служу народу України і маю змогу приїхати до дому не більше 2 разів на рік. Я не можу самостійно вирішити це питання. Звичайно, є бажання приїхати і спалити все це остаточно і в один момент. Але я, як порядна громадянка України, маю надію, що все це вирішиться нормальним законним шляхом з урахуванням думки мешканців будинку, – каже жінка

За словами Альони Чорної, «Хмільний бізнес» під час війни розгорнув Нікопольський підприємець Микола Кононенко.

В свій час «можновладці» продали більшу частину підвалу із комунікаціями багатоквартирного будинку цьому підприємцю. І з тих пір бізнес «розливання спиртних напоїв» не покидає будинок.  Підвальне приміщення було спроектоване як бомбосховище. І до теперішнього часу  Нікопольська міська Ради подає адресу «наливайки» як укриття. На жаль потрапити туди можна будучи лише клієнтом цього закладу, – пише Альона Чорна

За її словами, оскільки бізнесмену для привабливості клієнтів треба розширювати бізнес і виходити за межі підвалу, Микола Кононенко почав самовільно здавати в оренду прибудинкову територію багатоквартирного будинку. І таким чином біля будинку, поруч із самовільно встановленою палаткою, з’явилась конструкція МАФу. На невдоволення мешканців, Микола Кононенко відповідає, що це дуже важливі люди в місті будують і в них все узгоджено із міськвиконкомом.

Альона Чорна розповідає, що про це думають мешканці будинку:

  • «Згорнути трактором, посадити клумбу, двері алко-притону заварити»
  • «Я намагаюсь не проходити біля тієї частини будинку, Жах, закрити навіки»
  • «Я йду на роботу о шостій ранку, вони вже п’ють. Увечері повертаюсь з роботи, вони ще п’ють. Чому військомат видає повістки на підприємствах, а ці особи залишаються без уваги»
  • «Чому місцева влада не реагує на подібні «наливайки»? Бо Микола Кононенко здає частину приміщень в оренду тим самим можновладцям, які його захищають»
  • «Чим займається муніципальна варта міста? Чому вони не слідкують за появою таких «наливайок» біля житлових будинків?…»

Також Альона каже, що після того, як мешканці будинку чітко висловили Миколі Кононенко своє невдоволення, на незаконно встановленій конструкції МАФу почав будуватись дах.

Поки жінка захищає Україну, чоловіки будують під її вікнами «наливайку» - ситуація у Нікополі

Вчора вона написала:

  • Сьогодні 22 квітня 2024р. Розпочинається відлік часу, як правоохоронні  органи та місцева влада будуть реагувати на незаконне встановлення конструкцій, в яких реалізуються алкогольні напої на прибудинковій території житлового будинку. Сподіваємось на захист прав та інтересів мешканців будинку.
  • День перший: співвласники будинку повідомили підприємцю Миколі Кононенко свої вимоги прибрати з прибудинкової території будь-які тимчасові споруди/МАФи
  • Мешканці будинку написали заяву до поліції про незаконне розташування споруд без будь-яких технічних документів або дозволів на прибудинковій території багатоквартирного будинку

Від редакції: Ми готові розмістити позицію іншої сторони конфлікту, якщо вона з’явиться.

Ще новини Нікополя: «Часто згадувала сестричку з Нікополя»: оприлюднено щоденник Катерини Савенко, яка загинула у Маріуполі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×