Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
9755
9755

Яким може бути тариф на воду у Нікополі – відповів Олександр Саюк

Яким може бути тариф на воду у Нікополі – відповів Олександр Саюк

На фоні шокуючих повідомлень про подорожчання води у Покрові та Марганці в рази після запуску магістрального водогону, питання про тариф на воду у Нікополі хвилює усіх містян.

Відповідь на це питання надав сьогодні, 27 червня, під час пресконференції, міський голова Олександр Саюк, передає Nikopolnews.

Зазначимо одразу, що точних цифр і дат поки що немає. Але певне розуміння ситуації вже є.

Яким може бути тариф на воду у Нікополі

За словами Олексанра Саюка, такі міста як Марганець і Покров ухвалюють рішення про тарифи на воду на місцевому рівні. На рівні місцевого самоврядування. А оскільки Нікополь має кількість населення більше 50 тисяч, остаточне рішення приймається у Києві – НКРЕКП, куди місто відправляє розрахунки. І станом на сьогодні розрахунки туди вже Нікополь відправив.

Ми подаємо їх кожного року, починаючи з 2021-го. Але з січня 2022 року у нас тариф залишається на рівні 33 грн – це водовідведення і водопостачання. Цей тариф є збитковий, і місто постійно надає з бюджету дотації водоканалу, щоб він міг функціонувати і надавати послуги, – нагадав мер Нікополя

За словами Саюка, Нікополь подав до Києва розрахунки на тариф у розмірі 63 гривні – це на водовідведення і на водопостачання. Тепер необхідно, аби НКРЕКП затвердила його. Затердить чи ні – невідомо.

Але! Йдеться про тариф на ту воду, яка подається НЕ з магістрального водогону.

Договір на подачу води з водогону ще не підписано – ця робота ще в процесі.

Тариф на воду з водогону буде вищім, ніж 63 гривень. Але, за словами Олександра Саюка, не в рази, а на певні відсотки. Точно назвати цифри можна буде вже після підписання договору.

Детальніше – у відео нижче.

Яким може бути тариф на воду у Нікополі – відповів Олександр СаюкЯким може бути тариф на воду у Нікополі – відповів Олександр Саюк

Ще новини Нікополя і району: Є цілодобово, але непридатна до пиття: коли у Марганці покращиться вода з нового водогону

Наш Телеграм

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×