Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
5500
5500

“Тато, у мене немає ніг!” – батько дівчинки з Нікополя, що потрапила під ворожий обстріл, розповів, як все сталося

“Тато, у мене немає ніг!” – батько дівчинки з Нікополя, що потрапила під ворожий обстріл, розповів, як все сталося

Родина з Нікополя, у якій внаслідок обстрілів важкі травми отримали мама і шестирічна дівчинка, буквально за день до фатальної події повернулася додому із Польщі. Про це розповів батько дитини, передає Nikopolnews, посилаючись на «Лікарі без кордонів».

Повідомляється, що жінку з дитиною евакуаційним поїздом під егідою Лікарів без кордонів (MSF) доправили для подальшого лікування до Львова. Нагадаємо, що у матері – осколкові поранення руки і ноги, а також перелом гомілки. А 6-річна дитина втратила обидві ніжки.

Як розповів медикам батько дівчинки, в сім’ї — п’ятеро дітей. Двоє поїхали до Іспанії. Дружина з трьома іншими дітьми з початку війни рятувалися в Польщі, де три місяці жили в притулку для переселенців. 5 жовтня вони повернулися.

Наступного дня ми були вдома. Обідали і збиралися лягати спати. Я пішов заварити чай. Тоді наш будинок обстріляли з артилерії. Мене відкинуло. Ближче до вибуху були дружина і дочка, – згадує чоловік.

За його словами, сам він отримав лише легкі травми: біль у спині та у вухах. А от дружина і дочка були важко поранені. Ще двоє дітей залишилися неушкодженими.

На землі лежало три гострих предмети зеленого кольору. Тільки один з них вибухнув, два інших були цілі, – каже чоловік.

Він згадує, як викликав швидку, яка приїхала з людьми з територіальної оборони. Дочку відвезли в Дніпро, а дружина залишилася в нікопольській лікарні.

Медики Дніпра сказали, що доньці зробили операцію і їй знадобиться додаткове лікування у Львові. Одразу після анестезії, коли вона прокинулася, то повторювала знову і знову: тато, у мене немає ніг! – не стримує емоцій батько.

За його словами, дружина багато плаче. Ще двоє дітей живуть у бабусі біля Нікополя, вони приїдуть до Львова через кілька днів. Тут живе сестра дружини.

Повідомляється, що цього тижня соцпрацівники Лікарів без кордонів відвідали жінку з дитиною у львівській лікарні, де вони продовжують отримувати лікування.

Для 6-річної Кароліни з Нікополя, яка втратила ніжки через ворожий обстріл, зібрали вже майже 700 тисяч гривень

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×