Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2803
2803

Цілісність ЗАЕС порушували декілька разів – МАГАТЕ

Цілісність ЗАЕС порушували декілька разів – МАГАТЕ

Цілісність ЗАЕС порушували декілька разів. Про це заявив голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі за результатами свого перебування на станції, передає Nikopolnews, посилаючись на CNN.

Місія МАГАТЕ під час огляду ЗАЕС зафіксувала неодноразове порушення цілісності станції.

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі повідомив, що за кілька годин роботи на станції делегації вдалося зібрати багато важливої інформації. За його словами, цілісність Запорізької атомної електростанції порушували декілька разів випадково та навмисно.

«Я хвилююся і буду продовжувати хвилюватися за станцію, поки у нас не буде ситуації більш стабільної і більш передбачуваної. Вочевидь, що фізичну цілісність станції кілька разів порушували випадково і навмисно. Де б ви не стояли, що б ви не думали про цю війну. Це те, чого не може бути, і тому ми намагаємося запровадити певні механізми і свою присутність тут», – зауважив Рафаель Гроссі.

При цьому він не сказав хто саме обстрілював Запорізьку атомну станцію. Наразі на об’єкті залишилися представники місії, які розвантажують привезене ними обладнання. Вони перебуватимуть на ЗАЕС як мінімум до 3 вересня, але планують продовжити роботу на об’єкті і надалі.

Очільник місії МАГАТЕ залишив Запорізьку ЗАЕС

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×