Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1218
1218

Цього тижня в ООН обговорять створення зони захисту навколо ЗАЕС

Цього тижня в ООН обговорять створення зони захисту навколо ЗАЕС

Цього тижня МАГАТЕ проведе консультації на високому рівні щодо створення зони ядерної безпеки та захисту навколо ЗАЕС, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Гроссі цього тижня вирушить  до штаб-квартири ООН у Нью-Йорку для проведення консультацій на високому рівні щодо створення зони ядерної безпеки та захисту навколо Запорізької атомної електростанції, яка систематично піддавалась обстрілам протягом останніх місяців.

Гендиректор МАГАТЕ зауважив, що хоча останніми днями на ЗАЕС обстрілів не було, вони продовжуються на прилеглій до атомної станції території:

«Ми зосередили увагу на терміновій необхідності вжиття заходів для запобігання ядерній аварії на Запорізькій атомній електростанції в Україні, встановивши на ній присутність МАГАТЕ на початку цього місяця. Але вибух біля Південноукраїнської атомної електростанції (ред. – який стався 19.09.2022)  демонструє потенційну небезпеку на інших ядерних об’єктах країни», – сказав він.

Рафаель Гроссі наголосив, що будь-які військові дії, які загрожують ядерній безпеці, є неприйнятними і мають бути негайно припинені.

Почалися консультації щодо створення охоронної зони ЗАЕС – МАГАТЕ

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×