Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
582
582

У Дніпрі демонтували «Танк» і низку інших пам’ятників радянської доби

У Дніпрі демонтували «Танк» і низку інших пам’ятників радянської доби

У Дніпрі демонтували «Танк» і низку інших пам’ятників радянської доби. Про це повідомляють місцеві ЗМІ і Телеграм-канали, передає Nikopolnews.

Сьогодні, 4 січня, в обласному центрі займаються демонтажем так званого «Танку» – він же, пам’ятник генерал-лейтенанту Юхиму Пушкіну.

Комунальники зняли танк з постаменту, його мають відвезти на територію КП «Зооконтроль».

Пам’ятник Юхиму Пушкіну — найважчий із тих, які зараз демонтують в рамках декомунізації, – зазначає видання d1.ua. Постамент поки не демонтуватимуть, він залишиться на місці.

У Дніпрі демонтували «Танк» і низку інших пам’ятників радянської доби

Також у Дніпрі демонтували пам’ятник Олександру Матросову, що знаходився на Соборній площі.

Нагадаємо, Матросов загинув у 1943 року, закривши собою амбразуру німецького доту. Він був уродженцем Дніпра (тодішнього Катеринославу).

У серпні цього року міністерство культури України внесло Матросова до списку культурних та історичних діячів, які рекомендується викреслити з українських топонімів насамперед.

Пам’ятник Олександру Матросову викликав деякі складнощі під час демонтажу, бо конструкція загальною вагою приблизно 25-30 тонн складається із чотирьох гігантських гранітних блоків.

У Дніпрі демонтували пам’ятник Матросову (відео)

У грудні в Дніпрі були демонтовані пам’ятники піонеру-героєві Володі Дубініну, льотчику-випробувачу Валерію Чкалову, письменнику Максиму Горькому та поетові Олександру Пушкіну.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×