Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
11776
11776

Що відомо про родини дітей, тіла яких знайшли у кар’єрі Кривого Рогу

Що відомо про родини дітей, тіла яких знайшли у кар’єрі Кривого Рогу

8 грудня уся Дніпропетровщина здригнулась від моторошної новини. Двох маленьких хлопчиків, які зникли безвісти, знайшли у кар’єрі Кривого Рогу мертвими. Дітям було по 6 і 8 років. Їх шукали 20 днів, а знайшли у декількох кілометрах від дому. Без верхнього одягу і взуття. Як малюки потрапили до кар’єру? В результаті чого наступила їх смерть. Що відомо про батьків дітей? Поки що багато питань без відповідей. Але деяку інформацію вже озвучили правоохоронці.

Про це пише місцеве видання Перший Міський, передає Nikopolnews.

Зазначається, що одразу за фактом зникнення дітей поліціянти відкрили кримінальну справу за статтею 115 ККУ. Наразі проводять судмедекспертизу. Попередньо надалі кримінальну справу розслідуватимуть за статтею 166 ККУ «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування». Хоча родини загиблих дітей як неблагополучні на обліку у соцслужб не перебували. Про це стало відомо на брифінгу, який провело для ЗМІ керівництво Криворізького районного управління поліції.

Правоохоронці повідомили, що загиблі Георгій та Данило лежали приблизно за 50 метрів один від одного. Один з них – на третьому горизонті кар’єру, тіло іншого застрягло на схилі. Під час поверхневого огляду слідів насильницької смерті на тілах не знайшли. Від місця мешкання дітей до кар’єру по прямій близько трьох кілометрів.

Чому дітей шукали так довго

Що відомо про родини дітей, тіла яких знайшли у кар’єрі Кривого Рогу

Заступник начальника ювенальної превенції Роман Сундєєв розповів, що від дати повідомлення про зникнення Георгія та Данила шукали спочатку на Інгульці, де вони мешкали. Потім відпрацьовували версії, що діти могли поїхати до центральної частини Кривого Рогу на комунальному транспорті, тож перевіряли можливі записи з камер на зупинках. Загалом щодня працювали до 500 правоохоронців лише на пошуках цих дітей. Задіяли Нацгвардійців, кінологів як із нашого міста так і спеціалістів із Павлограду.

Володимир Васильєв, начальник Криворізького районного відділення поліції зазначив:

«Ми опитали навіть продавців магазинів на Інгульці. У голів квартальних комітетів, працівників комунальних закладів були їх орієнтування на цих дітей, що зникли. Проте ми все ж отримали звістку, що вони загинули. Пошуки взуття та одягу дітей ще тривають. Проте є припущення, що вони загубили речі саме у кар’єрі».

Із брифінгу також стало відомо, що кар’єр, де знайшли тіла дітей, шість місяців був на простої, щоденного доступу працівників туди не було, лише охорона. Його довжина 2,5 км на 1,2 км, а глибина 420 метрів. Також представники підприємства стверджують, що цей горизонт до 8 грудня був закритий. Як тільки туди потрапили перші працівники, одразу і виявили тіла дітей. На жаль, огорожі навколо кар’єру немає, проте територія є закритою, знаходження там сторонніх людей заборонено.

Після зникнення дітей, за словами Володимира Васильєва, керівництво промпідприємства проінформували по інцидент. Версія про те, що діти могли вирушити у бік промислового підприємства відпрацьовувалась. Вказівка від поліції про огляд цієї території, що є приватною власністю, надходила до керівництва ГОКу, та проводилась по факту. Про що є підтверджуючі дані у правоохоронців та вони додані до справи.

Що відомо про родини загиблих дітей, тіла яких знайшли у кар’єрі Кривого Рогу

Інна Ісаєнко, старша інспекторка ювенальної превенції відділення поліції №6, зазначила, що обидві родини у соцслужбах на обліку, як неблагонадійні, не перебували. У родині загиблого Георгія мама працює кухарем на промпідприємстві, батько тимчасово безробітний. У січні цього року до правоохоронців надходило повідомлення, що хлопчика бачили без нагляду на автовокзалі Інгульця, проте тоді на родину склали адмінпротокол, за яким суд виніс сім’ї попередження. Також відомо, що Георгій не міг займатися у школі дистанційно у режимі онлайн через те, що у родини не було доступу до інтернету. Домашні завдання брали в школі, туди ж відносили виконані письмові роботи. Родина перебувала на внутрішньошкільному обліку, проте на той час загрози життю дітей не було, тож і на обліку у соцслужбах сім’я не стояла.

У родині другої дитини, загиблого шестирічного Данила, є ще троє синів і донька. Дітьми опікуються переважно бабусі по лінії різних батьків.  Мати часто була на підробітках.

Наразі кримінальна справа відкрита за статтею 166 КК України «Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування». Батькам загрожує обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Судмедекспертиза встановлює, чи не має на тілах загиблих дітей слідів насильницької смерті. Після отримання результатів експертизи, справу можуть перекваліфікувати.

До уваги отримувачів соцдопомоги та ВПО – які зміни запроваджено для отримання виплат

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×