Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
633
633

Хто і де у Нікополі має косити траву: роз’яснення влади

Хто і де у Нікополі має косити траву: роз’яснення влади

У Нікополі тривають роботи по покосу трави та карантинних рослин. Мешканцям роз’яснили, хто несе відповідальність за це в залежності від типу ділянки. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Нікополььскої міської ради, передає Nikopolnews.

Покіс трави – це один із елементів комплексної роботи з благоустрою, який необхідний для збереження охайного і впорядкованого зовнішнього вигляду вулиць та дворів. Тому робітники КП «Паркове господарство» НМР регулярно скошують траву на узбіччях доріг, в парках та біля закладів комунальної власності, – йдеться у повідомленні

А от біля самих будинків за порядком повинні слідкувати самі мешканці.

Згідно Типових правил благоустрою території населених пунктів, мешканці громади на земельних ділянках, наданих їм на праві власності чи користування, закріпленій території за укладеними договорами з балансоутримувачем, присадибній ділянці зобов’язані:

  • виконувати регулярне косіння газонів, уживати заходів щодо боротьби з карантинними та іншими рослинами, зокрема амброзією;
  • прибирати й утримувати території від межі відведеної земельної ділянки до проїжджої частини вулиці.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено за порушення Правил благоустрою адміністративну відповідальність та накладання штрафу на громадян  (від 340 грн. до 1360 грн.); на посадових осіб, громадян – підприємницької діяльності (від 850 грн. до 1700 грн).

Тож відповідно до Типових правил благоустрою території населеного пункту необхідно здійснювати косовицю газонів наступних ділянок:

Житловий кооператив, житлово-будівельний кооператив, об’єднання співвласників багатоквартирного будинку –  20 м від межі відведеної земельної ділянки та до проїжджої частини вулиць.

  • Території, прилеглі до торговельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, авторемонтних майстерень, магазинів, ринків, тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності – 20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.
  • Гаражно-будівельні кооперативи – 20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.
  • Території, прилеглі до центрально-теплових, трансформаторних, газорозподільних, тяглових підстанцій – у радіусі 10 м від периметру споруд та до проїжджої частини вулиці
  • Території, відведені під проектування та забудову – 20 м від межі земельної ділянки, яка відведена під проектування та забудову, та до проїжджої частини вулиці.

Ще новини Нікополя: У Нікополі проводять аерацію газонів і упорядковують клумби

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×