Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
343
343

У Нікополі планують звести багатоповерхівку на місці модульного містечка для переселенців

В Никополе планируют построить многоэтажку на месте модульного городка для переселенцев

У Нікополі планують звести багатоквартирний житловий будинок на місці модульного містечка для переселенців, що по вулиці Княжій. Такими намірами поділилася Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на офіційний сайт міністерства.

Третього лютого відбулася зустріч Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук з Парламентським статс-секретарем Федерального міністерства економічного співробітництва й розвитку ФРН Нільсом Анненом. На якій і обговорили плани поліпшення житлових умов внутрішньо переміщених осіб.

«У нас є сім модульних містечок у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, де проживають переселенці з тимчасово окупованих територій. З представником уряду Німеччини обговорили допомогу німців у будівництві на місці модульних містечок багатоквартирних будинків для розміщення переселенців», – зазначила Ірина Верещук.

Нагадаємо, всього таких містечок в Україні сім. У Дніпропетровській області знаходяться п’ять з них – у Нікополі, Дніпрі, Кривому Розі, Павлограді і  Кам’янському.

Також нагадаємо, що саме німці і допомогли встановити модульні містечка на початку війни, коли мешканці тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей активно переїздили на підконтрольну територію України.

Ірина Верещук зауважила, що окрім власного житла, іншою важливою умовою інтеграції внутрішньо переміщених осіб є їх працевлаштування, аби ці люди мали достатні для існування засоби у громаді, що їх приймає. І тут йдеться не лише про підтримку бізнесу, тренінги для ВПО та активізацію місцевих програм працевлаштування, а й про співпрацю між регіональними центрами зайнятості, популяризацію підприємництва, навчання правильному заснуванню і розвитку власної справи. Саме ФРН предметно доклалася до оптимізації професійної інтеграції ВПО в межах проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

У Нікополі планують звести багатоповерхівку на місці модульного містечка для переселенців

Віцепрем’єр подякувала німецьким партерам за розуміння масштабності викликів, з якими Україна зіткнулася внаслідок агресивних дій нашого східного сусіда, і за готовність далі допомагати нам ставати сильнішими та успішнішими.

У Нікополі планують розвивати шахи

Стало відомо, коли у Нікополі планують відкрити басейн

У Нікополі формують Молодіжну раду: хто може увійти до її складу

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×