Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3934
3934

У Нікополі створять нову систему оповіщення за 10 мільйонів: що відомо

У Нікополі створять нову систему оповіщення за 10 мільйонів: що відомо

У Нікополі створять нову систему оповіщення, на яку витратять 10 мільйонів гривень з міського бюджету. Таке рішення ухвалили депутати Нікопольської міської ради. А міський голова Олександр Саюк під час пресконференції 30 травня розповів, чому це доцільно і важливо для Нікополя.

Про це інформує Nikopolnews.

За словами Олександра Саюка, система оповіщення у Нікополі потрібна не тільки у військовий час. Адже місто знаходиться в 30-кілометровій зоні Запорізької атомної електростанції.

І ця система розрахована на оповіщення населення про різні надзвичайні ситуації. Це не пов’язано тільки з обстрілами. На жаль, такої системи в Нікополі немає. На початку війни ми створили сирени, які залежать від електрики і зв’язку. Якщо у нас не буде електрики і мобільного зв’язку, на жаль, ця система працювати не буде. Це був такий тимчасовий вихід. Тому, зважаючи на безпекову ситуацію Нікополя і в військовий час, і враховуючи його місце розташування поруч з ЗАЕС, згідно з усіма стандартами було зроблено проєкт з оповіщення нікопольців, – розповів Олександр Саюк

Він інформує, що це буде система, яка працюватиме по всьому Нікополю – в автономному режимі. Вона не залежатиме від мобільного зв’язку, і зможе тимчасово працювати без електрики. За словами Саюка, ця система оповіщатиме, яка саме тривога і до чого готуватися нікопольцям.

Станом на зараз – звучить сирена, але що далі? Всі читають, що написано в інтернеті. А немає інтернету. Далі що? Іти у підвал чи йти на евакуаційні дільниці? Такої інформації немає. Тому ця потреба для Нікополя є завжди. І ми повинні її зробити, – аргументував міський голова

Щодо фінансування, він повідомив, що вже є проєкт і закладено фінансування. Буде проведено тендер і буде підрядник, який реалізує задумане. За словами Саюка, кожен має можливість взяти участь у тендері спробувати отримати підряд.

У Нікополі створять нову систему оповіщення: відео

Ще новини Нікополя: Як у Нікополі витрачали кошти у першому кварталі 2024 року: звіт

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×