Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
168
168

У Нікополі судили рецидивіста, який пограбував дитину на вулиці

У Нікополі судили рецидивіста, який пограбував дитину на вулиці

У Нікополі судили грабіжника, який напав на дитину і посеред білого дня відняв у хлопчика велосипед. Майже одразу продав його, а гроші витратив на горілку. Раніше чоловік вже був судимий за тяжкі злочини. Стало відомо, як його покарали цього разу.

Про це Nikopolnews дізнався з Єдиного реєстру судових рішень.

У Нікополі судили рецидивіста

На лаву підсудних вкотре потрапив уродженець села Менжинське (нині це Приміське), громадянин України, розлучений. Раніше він був судимий, зокрема, за умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, за грабіж, за крадіжку і за шахрайство. Його було засуджено до 13 років тюрми у 2004 році, але на волю він вийшов у 2014-му умовно-достроково. У 2021 році знову притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку – тоді йому присудили громадські роботи.

Але на шлях виправлення чоловік так і не став.

Пограбував дитину на вулиці

28.04.2024 приблизно о 14.30 годині обвинувачений перебував поблизу магазину «Полюс», де побачив раніше незнайомого йому хлопчика, біля якого знаходився велосипед марки «PEGASUS».

В цей час у чоловіка виник злочинний умисел, направлений на відкрите викрадення чужого майна, а саме вищевказаного велосипеда марки «PEGASUS».

Реалізуючи свій злочинний умисел, підсудний підійшов до дитини та попросив передати йому вищевказаний велосипед. Отримавши відмову, без дозволу хлопчика, шляхом ривку з рук останнього, відкрито вирвав велосипед марки «PEGASUS», ринкова вартість якого, згідно висновку судово-товарознавчої експертизи становить 6562грн. 50коп., та сівши на нього, втік з місця вчинення злочину. Викраденим майном розпорядився на власний розсуд.

Що сказав обвинувачений

В судовому засіданні підсудний винуватим себе визнав у повному обсязі і повідомив наступне.

28.04.2024 року він перебував у стані сп`яніння, бо випив приблизно 1 л пива і біля магазину помітив хлопчиків, але лише у одного з них був велосипед. Він підійшов до цього хлопчика і попросив надати йому велосипед ніби для перевезення металобрухту, але хлопчик відмовив йому. Тоді він вихопив у нього з рук велосипед, відштовхнувши хлопчика і поїхав по вул. Газопровідній, де зустрів незнайомого чоловіка, якому продав викрадений велосипед за 800 гривень. Хлопчик біг за ним, але він зміг відірватися від нього і взагалі ніяк не реагував на його переслідування. В той же день його затримали співробітники поліції і вилучили частину грошей і горілку, яку він придбав за гроші, отримані від продажу велосипеда.

У скоєному розкаюється, шкодує, що все так сталося. Він має батьків похилого віку, які потребують його підтримки і фізичної допомоги. Просив пробачення у законного представника потерпілого в судовому засіданні і запевняв, що ніколи не вчинить подібного.

Позиція потерпілих

Малолітній потерпілий не був допитаний в судовому засіданні, оскільки перебуває за межами міста Нікополь

Мати хлопчика у судовому засіданні повідомила, що в той день вона перебувала на роботі, а коли повернулася зі зміни, то сина не було вдома. Почала телефонувати йому і він повідомив, що не може повернутися додому, бо в нього викрали велосипед, який подарував йому батько. Потім, зі слів сина, їй стало відомо, що до нього підійшов незнайомий чоловік, який намагався його «виховувати» , а потім попросив велосипед нібито відвезти металобрухт. Але син не бачив металобрухту у нього і відмовив передати велосипед. Тоді чоловік відштовхнув сина, схопив велосипед і поїхав на ньому. Син намагався бігти за ним, але в нього полетіла пластикова пляшка – наполовину пуста. Старші хлопці намагалися наздогнати викрадача на автомобілі, але потім один хлопчик впізнав його і повідомив, що знає місце проживання цього чоловіка і як його звуть.

Викликали поліцію, за допомогою відеозапису з камери відео спостереження біля магазину, встановили особу винного і через невеликий проміжок часу дільничний інспектор повернув їм велосипед. Претензій матеріального характеру ані вона ані її син не мають до обвинуваченого, але вона особисто не впевнена, що обвинувачений не вчинить інших злочинів. Її син після цієї події був наляканим, розгубленим і перестав довіряти людям, тим більш, велосипед йому подарував тато-військовий і для нього він як реліквія. Наполягала на призначенні суворого покарання, оскільки злочин вчинено стосовно малолітньої дитини у якої залишилася психологічна травма.

Що вирішив суд у Нікополі

У Нікополі судили рецидивіста, який пограбував дитину на вулиці

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд урахував ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, яке є тяжким злочином, скоєним в умовах воєнного стану стосовно малолітнього потерпілого.

Також суд бере до уваги обставини справи та особу винного, який не працює офіційно, посередньо характеризується за місцем проживання. Вчинив злочин в денний час доби, після вживання алкогольних напоїв, а грошові кошти, отримані від продажу викраденого майна витратив на придбання алкогольних напоїв.

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд вважає щире каяття та визнання вини.

Обставинами, які обтяжують покарання, є вчинення кримінального правопорушення щодо малолітньої дитини, рецидив злочину.

З урахуванням викладеного, суд визнав підсудного винуватим у пред`явленому йому обвинуваченні за ч. 4ст.186КК України і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк сім років.

Строк покарання рахувати з моменту фактичного затримання.

Ще новини Нікополя і району: У Нікополі судили чоловіка, який 10 років не платив аліменти своїй доньці: як його покарали

Читайте також новини України: Окупанти засудили трьох українців «за шпигунство» на 12-13 років

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу