Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
877
877

«Готовність зупинити ЗАЕС» – Енергоатом заперечує такий сценарій

«Готовність зупинити ЗАЕС» – Енергоатом заперечує такий сценарій

“Україна планує повністю зупинити ЗАЕС у разі загрози втрати контролю над нею”. Відповідну заяву зробив радник прем’єр міністра України Юрій Бойко, передає Nikopolnews, посилаючись на Інтерфакс Україна. В Енергоатомі ж називають цю інформацію невірною.

Україна розглядає сценарій, за яким у разі найменшої загрози втрати контролю над окупованою військами РФ Запорізької атомної станції (ЗАЕС) вона буде повністю відключена, повідомив радник прем’єр-міністра України Юрій Бойко.

‘Ми постійно моніторимо ситуацію з ЗАЕС разом з ДІЯРУ, і є чітке розуміння того, що вона вже в яскраво-червоній зоні. Але поки диспетчерські команди виконуються і станція тримає режим, ми не зупиняємо. Але сценарій, за яким станція може вийти з під контролю повністю і ми її зупинимо, також розглядається’, – сказав він у коментарі інтернет-порталу ‘Енергореформа’ на майданчику ЧАЕС в четвер.

‘В рамках підготовки до сталого проходження опалювального сезону розглядається сценарій з повною зупинкою ЗАЕС’, – додав він.

За його словами, до такого рішення приведуть ‘найменші рухи у бік втрати контролю над станцією’.

При цьому він зазначив, що енергосистема України готова і здатна впоратися з наслідками такого рішення.

Тим часом в Енергоатомі заперечують можливість зупинки ЗАЕС. Відповідне повідомлення з’явилося у Телеграм-каналі компанії.

Сьогодні в інформаційному просторі з’явились повідомлення про можливі сценарії відключення Запорізької АЕС, – пише Енергоатом.

У зв’язку з цим Енергоатом офіційно заявляє, що на сьогодні існує лише один сценарій – це стабільна та надійна робота ЗАЕС в енергосистемі України. Її відключення неможливе ні з технічної, ні з безпекової, ні з економічної, ні з політичної точки зору.

Щоб цього не сталося, мужні працівники атомної станції роблять все можливе і неможливе. Працюючи під шаленим тиском окупантів, ризикуючи своїм життям та здоров‘ям, переймаючись про те, чим нагодувати та як врятувати родину в Енергодарі, вони щодня забезпечують безпечну експлуатацію атомних енергоблоків станції. При цьому вони залишаються справжніми українськими патріотами і готові ризикувати власним життям заради забезпечення ядерної та радіаційної безпеки, та недопущення ядерного тероризму.

Тож хочемо офіційно заявити, що Запорізька АЕС працювала, працює і буде стабільно працювати в енергосистемі України. У нас є всі підстави впевнено про це заявляти, – запевняє Енергоатом.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу