Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2696
2696

В Енергодарі і регіоні фермери змушені викидати овочі – окупанти не дають реалізувати

В Енергодарі і регіоні фермери змушені викидати овочі – окупанти не дають реалізувати

Молоді огірочки, кабачки, картопля, капуста – в пилу на землі… У той час, коли українці потерпають від дефіциту овочів і високих цін на них, фермери з окупованого півдня лівобережжя страждають від того, що загарбники не дають нормально реалізовувати вирощену городину. Саме така ситуація, зокрема, в Енергодарі і регіоні, повідомляє Nikopolnews.

На фото, оприлюднених міським головою Енергодара Дмитром Орловим декілька днів тому – овочі, викинуті на російському блокпосту у Василівці. Тут окупанти не пропустили вантажівки з овочами, які прямували до Запоріжжя, аби реалізувати там товар. Водії дуже довго чекали дозволу на проїзд, а потім у них не витримали нерви…

В Енергодарі і регіоні фермери змушені викидати овочі – окупанти не дають реалізувати

В самому Енергодарі рашисти теж не дають нормально продавати овочі і фрукти місцевому населенню. Про це пише Телеграм-канал Енергодар.

Відомо, що енергодарці і мешканці прилеглих сіл і селищ традиційно займаються фермерством. І забезпечують ранніми овочами не тільки свій регіон. Але весна-2022 стала дня них чорною.

Окупанти, які захопили місто, дозволяють реалізовувати городину тільки на одному ринку. За це вимагають собі «на кишеню».  Гроші просять готівкою, якої у людей давно немає.

Вивезти овочі на підконтрольну Україні територію –  зась. Дозволяють тільки на інші окуповані, переважно до Криму. Через це енергодарські фермери просто знищують урожай – зокрема,  огірки. Їх просто нікуди подіти.

В Енергодарі і регіоні фермери змушені викидати овочі – окупанти не дають реалізуватиВ Енергодарі і регіоні фермери змушені викидати овочі – окупанти не дають реалізувати

Зазначимо, що така ж ситуація на окупованій Херсонщині. Росіяни радіють овочам і фруктам, які скуповують у місцевих за безцінь. У пропагандистських ворожих ЗМІ вже відкрито називають захоплений український південь «житницею росії».

Важко дивитися фото і відео, на яких результат важкої людської праці лежить просто на землі… Складно уявити, що відчувають фермери, які витратили багато сил, часу і грошей, аби виростити все це.

Крім сліз, відчаю, горя і болю російські окупанти нічого не принесли українцям. Але слід пам’ятати, що навіть найчорніша ніч колись закінчується. Ми маємо це пережити і кожен на своєму місці наближати перемогу над ворогом.

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу