Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1261
1261

Вілкул розповів подробиці про звільнення населених пунктів на Херсонщині

Вілкул розповів подробиці про звільнення населених пунктів на Херсонщині

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул розповів подробиці про звільнення населених пунктів на Херсонщині, передає Nikopolnews.

Почну з хороших новин з нашого напрямку фронту. За офіційною інформацією Сил оборони півдня України, ЗСУ звільнили населені пункти Високопілля, Нововознесенське, Білогірка, Сухий Ставок та Миролюбівка на півночі Херсонської області. Ця успішна операція була проведена нашими частинами трохи раніше, але тепер уже це можна сказати офіційно. Звичайно, в цих населених пунктах ще дуже небезпечно. Ворог продовжує обстріли. Але території зачищені та знаходяться під нашим прапором. Кілька днів тому я сам був у Високопіллі. Саме з частини цих населених пунктів нами було проведено евакуацію місцевих жителів у Кривий Ріг та розпочалося забезпечення продуктами, медикаментами та всім необхідним. І просто немає слів передати, наскільки місцеві жителі були раді звільненню з-під гніту русні, яка там, особливо буряти, творили справжній терор. Низький уклін нашим солдатам і офіцерам, за мужність, героїзм і справжню військову майстерність, – розповів Вілкул.

Загальна ситуація на Півдні і на Криворізькому напрямку

За офіційною інформацією Оперативного Командування «Південь», наші військові звільнили територію площею 500 квадратних кілометрів. Протягом 2-х тижнів на південному напрямку уражено понад 150 командних та опорних пунктів орків, знищено 122 танки та понад 500 одиниць авто-бронетехніки, 134 артилерійські системи, близько 20 РСЗВ, 2 літаки, 2 гелікоптери, 70 складів.

Станом на сьогодні по всій лінії зіткнення на Криворізькій ділянці фронту ситуація продовжує залишатися напруженою, динамічною у розвитку подій, але стабільною. Обстановка повністю перебуває під контролем ЗСУ. За інформацією ОК «Південь», нашою авіацією та ракетно-артилерійськими підрозділами виконано вогневі завдання по знищенню району зосередження ворожого озброєння та техніки, станції радіоелектронної боротьби та двох складів боєприпасів. Також двічі атаковано понтоні мости орків через Інгулець та Дніпро.

Зазнаючи невдачу за невдачею у відкритих бойових зіткненнях, окупанти продовжують обстріли по всій лінії зіткнення та продовжують терор мирних громад. Вночі орки з «Ураганів» обстріляли Зеленодольську громаду. Пошкоджено будинки та газогін.

У Нікопольському районі вночі окупанти з важкої артилерії обстріляли місто Нікополь та село Добра Надія Марганецької громади, з РСЗВ «Град» обстріляли населені пункти Мусіївка та Придніпровське Червоногригорівської громади. Пошкоджено приватні будинки, ліцей та електромережі. На щастя, скрізь без втрат. Вдень обстрілів не було.

У самому Кривому Розі ситуація повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Повністю забезпечено роботу всієї інфраструктури, комунальних підприємств, медичної сфери та соціальних установ. Місто посилено патрулюється зведеними нарядами поліції та Національної гвардії.

Авіація ЗСУ нищить ворога на Криворізькому напрямку фронту – Вілкул

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×