Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
629
629

Внаслідок ворожих обстрілів Дніпропетровщини на ЗАЕС відключилась остання лінія зв’язку з енергомережею

Внаслідок ворожих обстрілів Дніпропетровщини на ЗАЕС відключилась остання лінія зв’язку з енергомережею

Внаслідок обстрілів російськими військовими на ЗАЕС відключилась остання лінія зв’язку з енергомережею, повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

В Енергоатомі зазначають, що рашистські терористи змінили тактику і зараз намагаються шантажувати Україну та весь світ ракетними обстрілами дистанційних підстанцій, через які живиться АЕС.

Так, сьогодні, 17 жовтня, російські терористи вчергове обстріляли підстанції критичної інфраструктури на підконтрольній Україні території, внаслідок чого о 03:59 відключилася остання лінія зв’язку 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська. У перехідному процесі через короткочасне зниження напруги відключався резервний трансформатор власних потреб ЗАЕС і відбувся запуск дизель-генераторів.

Крім того, відключилася лінія зв‘язку 750 кВ Південноукраїнська АЕС – Дніпровська, але без впливу на навантаження ПАЕС.

Вкотре звертаємося до міжнародного співтовариства із закликом невідкладно вжити заходів для якнайшвидшої демілітаризації ЗАЕС, виведення з території станції та міста Енергодар усіх російських військових, та повернення Запорізької АЕС під повний контроль України заради безпеки всього світу, – йдеться у повідомленні Енергоатому.

«Ситуація на ЗАЕС з кожним тижнем лише погіршується, і може бути друга «Фукусіма» — Енергоатом

 

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×