Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1760
1760

Ворог двічі «отримав по зубах» на кордоні з Дніпропетровщиною – відступив з втратами

Ворог двічі «отримав по зубах» на кордоні з Дніпропетровщиною - відступив з втратами

Ворог двічі спробував досягти успіху на Криворізькому напрямку фронту на кордоні з Дніпропетровщиною. Але і штурм, і спроба пройти в тил ЗСУ завершилися для нього невдало. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь», передає Nikopolnews.

Події, про які йдеться, відбувалися вчора, 6 липня.

В районі Добрянки ворожа диверсійно-розвідувальна група до 10 осіб ранком здійснила спробу проходу в тил наших підрозділів. Втративши 5 рашистів вбитими і 1 пораненим, відійшла назад.

А в другій половині дня противник силами до стрілецького взводу здійснив спробу штурмових дій в напрямку Миролюбівки, поблизу тієї самої Добрянки. Успіху не мав, відступив.

Добрянка, що на кордоні з Дніпропетровщиною, – на мапі

В цілому, згідно з інформацією ОК, обстановка на півдні залишається стабільно напруженою, її розвиток і динаміка під контролем сил оборони.

Противник продовжує тактику авіаційних і ракетних ударів. 6 липня ударними гелікоптерами знов атаковано урочище Плотницьке та Іванівку. Без втрат.

Вдень літаком по Одещині випущено ракету, яку сили протиповітряної оборони збили над морем. А ввечері, під час повітряного бою, винищувач противника здійснив пуски двох крилатих ракет “повітря-повітря” по наших літаках. Наші літаки не постраждали, а рашистський Су-35 був змушений покинути зону чергування у повітрі і ретируватися.

Реактивною системою залпового вогню «Град» та артилерією 122-го калібру обстріляно село Лимани на Миколаївщині, внаслідок чого пошкоджено дитячий садок, будівлю адміністрації громади, знищено пожежну машину місцевої територіальної громади. Постраждалих нема. В обстріляній опівдні Широківській громаді, де ворог пошкодив півтора десятки панелей сонячної електростанції, поранено одну цивільну особу.

Наші ракетно-артилерійські та авіаційні підрозділи атакували опорний пункт, місця зосередження та склади противника, як на Миколаївщині, так і на Херсонщині.

Підтверджені втрати противника на півдні складають: 38 рашистів, 1 танк Т-62, 2 мінометних комплекси 120-го калібру «Сані»,  2 одиниці броньованої та 4 автомобільної техніки. А також 3️ склади боєприпасів на Миколаївщині та 1 склад паливно-мастильних матеріалів в Херсоні.

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 06.07.2022.Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 06.07.2022.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×