Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4706
4706

Ворог опинився «в кишені» на Криворізькому напрямку: ситуація на 7 липня

Ворог опинився «в кишені» на Криворізькому напрямку: ситуація на 7 липня

Про ситуацію на Криворізькому напрямку фронту станом на 7 липня Nikopolnews розповідає, посилаючись на ряд джерел.

У вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ зазначається, що на Південнобузькому напрямку фронту (до якого входить Криворізький) обстановка суттєвих змін не зазнала. Підрозділи ворога продовжують утримувати зайняті позиції та наявними засобами ураження обстрілювати позиції підрозділів наших військ.

За словами начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, ситуація на даному напрямку фронту продовжує залишатися напруженою.

Як повідомлялося раніше, за інформацією Міноборони України, сьогодні ворожа диверсійна група намагалася проникнути в тил наших військ в районі села Добрянка Херсонської області. Але, завдяки майстерності наших воїнів, майже вся ДРГ окупантів була знищена. Також наші підрозділи успішно відбили спробу штурму орків після цього Ворог поніс втрати в живій силі і змушений був відступити.

На жаль, не знижується інтенсивність вогневого пливу окупантів по всій лінії зіткнення. Зокрема, зазнали вогневого ураження райони населених пунктів Тополине, Іванівка, Добрянка та інші. У Криворізькому районі окупанти обстріляли Зеленодольску громаду, село Мар’янське, а в Апостолівської громаді село Новосеменівка. Там пошкоджено два житлові будинки, лінія електропередач, на полі виникла пожежа площею 5 га, на даний момент її ліквідовано. Ніхто не постраждав.

Триває робота з розмінування територій. Сьогодні на території Криворізького району знешкоджено ще 2 ракети від «Урагану», 17 касетних боєприпасів від «Торнадо-С» та один від «Смерчу».

А ось що каже оглядач Костянтин Машовець, який регулярно дає оцінку подій на фронтах, з приводу Криворізького напрямку:

Противник намагається утримати Новопетрівка і Архангельське, щоб мати можливість утримувати за собою Високопілля. Однак, ситуація для нього поступово погіршується в тактичному відношенні, тиск Сил оборони України на флангах ‘кишені’ наростає, тому рано чи пізно перед командуванням військ противника постане цілком очевидне питання – або відходити з району Високопілля, або ж залишити в цій ‘кишені’ 1-1.5 БТГр… на поталу бИндероФцам.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×