Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2480
2480

Вихідні пройшли під знаком терору, з’явилося те, чого давно не було – Євтушенко про ситуацію у Нікополі і районі

Вихідні пройшли під знаком терору, з’явилося те, чого давно не було – Євтушенко про ситуацію у Нікополі і районі

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко розповів про ситуацію у Нікополі і районі в ефірі «Суспільного». Про обстріли на вихідних, евакуацію, про роботу критичної інфраструктури та життя мешканців в умовах постійного терору.

За словами Євтушенка, вихідні у Нікополі і районі пройшли під знаком терору. Росіяни продовжували обстрілювати прибережні території з різних видів озброєння.

З’явилося те, чого давно не було – “Гради”

Також з’явилося те, чого досить давно не було – це РСЗВ «Град», а саме запалювальні боєприпаси – вони їх використовували теж, – додав начальник РВА

Він наголосив, що окупанти останнім часом не мають такого успіху у використанні дронів-камікадзе, як раніше, завдяки протидії Силами оборони. І вони повернулися до тактики артилерійських обстрілів. Саме з артилерії, з гармат калібру 152 міліметри, зокрема, вчора ввечері, росіяни гатили по приватній забудові Нікополя, поранивши трьох жінок і дитину.

Вихідні пройшли під знаком терору, з’явилося те, чого давно не було – Євтушенко про ситуацію у Нікополі і районі

Євтушенко назвав кількість загиблих і поранених у Нікополі і районі

Євтушенко підкреслив, що цілями обстрілів залишаються саме житлові будинки і мирні мешканці. Він повідомив, що за час обстрілів НІкопольщини росіяни вбили 83 мирних мешканця і близько 500 поранили. Це жінки, діти, чоловіки – люди різних вікових категорій.

Евакуація і життя під час війни

Щодо евакуації з Нікопольщини начальник РВА зазначив, що вона є виключно добровільною. Люди ж, які залишилися, не хочуть виїжджати і не будуть цього робити, якщо не буде примусової евакуації. Вони вже в певній мірі звикли до такого життя, хоча це і не просто.

Зокрема, дуже хвилюють мешканців відключення світла. Євген Євтушенко нагадав, що і районна, і обласна влада, звернулися до уряду з проханням не застосовувати графіки на прифронтовій Нікопольщині.

Складно також місцевим підприємствам та дрібним підприємцям – і через обстріли, і через відключення, і через відтік людей…

Детальніше про все це – у відео нижче.

Ще новини Нікополя: «Чому ви не виїжджаєте?» — відповіді жінок з Нікополя, Харкова, Херсона, Одеси, Білопілля

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу