Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
15500
15500

Вижили дивом: нікопольці розповіли, як врятувалися під час обстрілів

Вижили дивом: нікопольці розповіли, як врятувалися під час обстрілів

«Вийшов зі спальні — і за хвилину туди прилетіла ракета», «Був близько до коридору, і це врятувало». Нікопольці розповіли, як вижили дивом під час ворожих обстрілів. Їх історії оприлюднили у своєму сюжеті журналісти проекту ВІКНА на ICTV, передає Nikopolnews.

В сюжеті йдеться про ніч 11 серпня, коли Нікополь пережив один із найбільш масштабних обстрілів за весь час. Тоді загинуло троє людей, семеро отримали поранення, у тому числі дитина. Постраждали багатоповерхівки і приватні будинки, школа, дитячий садочок тощо. 11 серпня російська армія випустила по Нікополю 120 реактивних снарядів.

“Град” влучив в один із житлових будинків та розірвався на п’ятому поверсі, де у двох квартирах знаходились люди. Вижити вдалось лише трьом.

Один тих, кому неймовірно пощастило, –  Ігор, якого врятував дзвінок дружини. Кохана змусила чоловіка прокинутись та піднятися з ліжка, і як тільки він зайшов до вбиральні, у спальню прилетів снаряд.

Також пощастило вижити 44-річному Олександру. Однак, чоловік залишився не лише без житла, але й без роботи, оскільки шив одяг під замовлення вдома. Тепер усе його приладдя згоріло, а у нього з майна лишилось тільки те, у що був одягнений вночі.

А ось Павлу зберіг життя той факт, що він знаходився у кімнаті, що була ближчою до коридору. Однак його 81-річного батька врятувати не вдалось, на нього одразу посипались уламки. Чоловіка шукали під завалами на третьому поверсі протягом чотирьох годин.

Вижили дивом: нікопольці розповіли, як врятувалися під час обстрілів

Загалом медична допомога знадобилась сімом нікопольцям. У всіх поранених мінно-вибухові травми з осколковими пораненнями. Серед постраждалих також 13-річна дитина.

Міський голова Олександр Саюк в інтерв’ю столичним журналістам розповів, що станом на 12 серпня, після місяця ворожих обстрілів, у Нікополі зазнали руйнацій вже близько 600 будівель, серед яких як житлові будинки, так і об’єкти інфраструктури. На жаль, станом на сьогодні таких будівель вже значно більше. Адже обстріли не припиняються…

Сюжет проекту ВІКНА – нижче

?Вийшов зі спальні і за хвилину туди ПРИЛЕТІЛА РАКЕТА - історії постраждалих від обстрілу НІКОПОЛЯ?Вийшов зі спальні і за хвилину туди ПРИЛЕТІЛА РАКЕТА – історії постраждалих від обстрілу НІКОПОЛЯ

«Били в основному по домівках людей» – про наслідки обстрілів Нікопольського району розповіли у ДСНС

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×