Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
363
363

Якість і тиск води у Нікополі – чи покращиться ситуація

Якість і тиск води у Нікополі – чи покращиться ситуація

Якість і тиск води у Нікополі – це проблема, яка потребує вирішення. Чи є перспективи покращення ситуації, розповів міський голова Олександр Саюк в ході прес-конференції 17 червня, передає Nikopolnews.

У мешканців деяких районів Нікополя періодично зникає вода через низький тиск. Часто стаються аварії на водопровідних мережах. Якість води у кранах бажає кращого.

Відповідаючи на питання журналістів, Олександр Саюк розповів, що на 2022 рік у Нікополі було заплановано проектні роботи на повну модернізацію очисної системи водоканалу. Але, на жаль, на сьогодні влада не може розраховувати на той бюджет, який планувався. Тому ці роботи довелося залишити «на після війни».

За словами міського голови, у цьому році місто мало перейти на кварцовий пісок в очисних системах, але поки що залишається старий «добрий» хлор. Знову ж таки – через відсутність коштів.

Розраховуємо, що всі ці роботи ми будемо проводити у наступному році. І вода буде іншої якості, – сказав Олександр Саюк.

Також зараз не проводиться заміна старих водогонів на нові. А у Нікополі мережа водогонів стара відсотків на 60.

Аварії які були, такі і є. Їх кількість не збільшилася і не зменшилася, – сказав Олександр Саюк.

Що стосується тиску, міський голова запевнив, що його вирівняли на першому, третьому, четвертому, п’ятому кварталах, в мікрорайоні Трубник-2. Коли почався масовий полив городів, декілька днів знову були проблеми, але зараз їх вирішили, запустивши на двох кварталах технічну воду.

Так, дійсно, взимку тиск кращий, ніж влітку, але гострої проблеми немає, – запевнив мер.

Також немає у Нікополі проблем з реагентами. Лабораторія, за словами Олександра Саюка, працює, аналізи води проводяться.

Запитали у міського голови і про те, чому не працює змонтована система крапельного поливу, зокрема на Каштановій алеї. Адже рослини гинуть.

Олександр Саюк відповів, що система не працює через те, що хтось поцупив форсунки.

Якщо раніше ми могли одразу купити і замінити, то зараз з цим складніше. Казначейство не всі платежі пропускає. Ми купимо і замінимо, але ж для рослин день-два без води – це вже погано,сказав мер. І закликав мешканців Нікополя не шкодити місту.

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×