Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1999
1999

За наказом зрадника Шевчика з Енергодара вивезли зерно на 2 мільярди гривень

За наказом зрадника Шевчика з Енергодара вивезли зерно на 2 мільярди гривень

За наказом зрадника Шевчика з Енергодара вивезли зерно майже на 2 мільярди гривень. Про це повідомляє Офіс Генпрокуратури України, передає Nikoipolnews. Псевдомеру Енергодара повідомлено про підозру.

Заступником Генерального прокурора депутату Енергодарської міської ради Запорізької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності, пособництві державі-агресору, а також порушенні законів та звичаїв війни.

За даними слідства, після окупації РФ частини території Запорізької області підозрюваний обійняв псевдопосаду мера м. Енергодар. У травні 2022 року він прийняв рішення про конфіскацію майна об’єктів аграрного бізнесу та 140 тис тонн запасів зерна на суму понад 1,89 млрд грн.

Через такі дії псевдомера розграбовано майнові комплекси зернових складів, а українську продукцію вивезено до тимчасово окупованої території Криму та портів в Краснодарському краї РФ.

Наразі у кримінальному провадженні щодо привласнення майна підприємств агропромислового комплексу та вивезення зерна із елеваторів на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та інших областей повідомлено про підозру двом військовослужбовцям РФ та шести колаборантам.

Досудове розслідування триває.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×