Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7582
7582

Зафіксовано підозрілу активність окупантів на ЗАЕС: відео з дрону

Зафіксовано підозрілу активність окупантів на ЗАЕС: відео з дрону

Зафіксовано підозрілу активність окупантів на ЗАЕС, захопленій ними ще у березні 2022 року. Про це повідомляє The Insider із посиланням на власні джерела на ЗАЕС, передає Nikopolnews, посилаючись на kosatka.media.

За інформацією розслідувачів, 2 серпня на станцію прибула колона військових вантажівок. У розпорядженні The Insider є відео, на якому російські військові розвантажують підозрілий вантаж. «Вони зупинилися між першим і другим енергоблоками і через деякий час частина колони по одній машині почала заїжджати на територію машинного залу першого енергоблока через вантажні ворота. За даними джерела, машинний зал замінували», – йдеться у повідомленні.

Інше джерело повідомляє, що на території станції знаходяться близько 500 російських військових та бойова техніка. Зокрема, мова йде про БТРи, зенітні установки та техніка для радіохімічної розвідки.

The Insider пише, що територія навколо станції також замінована російськими окупантами.  Зазначається, що поблизу села Водяне (найближчого до ЗАЕС) розташовані батареї ГРАДів, а міни та боєкомплект російські солдати зберігають у безпосередній близькості до енергоблоків, під естакадами. Частина боєкомплекту знаходиться усередині енергоблоку. Чи заміновано сам енергоблок наразі достеменно невідомо.

Источник: российские военные заминировали Запорожскую АЭСИсточник: российские военные заминировали Запорожскую АЭС

Окупанти розмістили на ЗАЕС важку артилерію, а працівники «Росатому» ховаються в бункері – WSJ

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×