Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
47175
47175

Осиротілий хлопчик намагається додзвонитися батькам: що відомо про родину, яка загинула у Кривому Розі

Осиротілий хлопчик намагається додзвонитися батькам: що відомо про родину, яка загинула у Кривому Розі

Подробиці про родину, яка загинула у Кривому Розі під час масованої ракетної атаки 16 грудня, просто розривають серце. Їх оприлюднило видання «Життя», передає Nikopolnews. Нагадаємо, ворожа ракета влучила у багатоквартирний будинок вранці у п’ятницю. Було зруйновано цілий під’їзд. Внаслідок цього загинуло п’ятеро людей. Серед них – родина Корнейчуків: мама, тато і півторарічний хлопчик. Сиротою залишився старший син пари, якому 7 років.

Рятувальники розбирали завали будинку 15 годин. Останніми з-під плит дістали молоду жінку, а потім дитину, якій було півтора роки.

Як повідомляє місцевий телеканал “Рудана“, загиблими виявилися подружжя Олександр та Людмила Корнейчуки та їхній молодший син Тимофій.

Родичі до останнього сподівалися, що дитини вижила, адже її шукали понад 12 годин.

За словами родички загиблих Вікторії Корнейчук, першим з-під завалів ще живим дістали її племінника Олександра. Його повезли у лікарню, однак врятувати чоловіка не вдалося.

Потім під завалами знайшли мертвою його дружину Людмилу. На жаль, вночі стало відомо, що маленький хлопчик також не вижив.

Внаслідок ракетного обстрілу у Кривому Розі загинув маленький хлопчик і його батьки

Осиротілий хлопчик намагається додзвонитися батькам: що відомо про родину, яка загинула у Кривому Розі

«Зателефонувала мені свекруха і сказала, що ракета поцілила прямісінько в дім наших родичів. Це наші з чоловіком племінники – Люда і Саша. Ми намагалися додзвонитися, але не було зв’язку, жодної інформації. Потім ми дізналися, що Саші вже немає. Його дістали з-під завалів, повезли в лікарню, але не врятували. Люду дуже довго шукали. Та потім, коли почав пробиватися хоч якийсь зв’язок, стало відомо, що її знайшли під завалами. І, на жаль, вона була вже мертва. Мали ще дуже великі надії, що Тимошка, наш маленький блакитноокий зайчик… що він залишиться живим. Дуже довго розбирали завали, більше 12-ти годин дитину шукали. Але ми не втрачали надію. Думали, може він таки десь під якимось перекриттям, якоюсь великою глибою…Може, дитина ще жива… Але десь близько 1-ої години ночі з’явилася інформація від рятувальників, що дитина теж загинула. Ось так за один ранок ми втратили майже цілу сім’ю. Старший хлопчик Максим, якому 7 рочків, залишився сиротою. Як тепер підібрати слова, щоб його підтримати? Як тепер йому далі важко буде…Ми всі сили покладемо, щоб допомогти йому», –  каже Вікторія.

Олександр і Людмила Корнейчуки працювали на шахті “Гвардійська” Криворізького залізорудного комбінату. Олександр був прохідником. Квартиру у будинку, куди 16 грудня прилетіла російська ракета, родина купила рік тому.

У перші місяці війни Людмила з синами була в евакуації у Польщі, однак у серпні 2022-го вони повернулися у Кривий Ріг.

Напередодні ракетного удару старший син Корнейчуків 7-річний Максим поїхав у село Сергіївка до бабусі.

“Зараз Максим ще в бабусі. Він ще нічого не знає, але розуміє, що щось сталося. Поки ніхто не наважився йому розповісти. Сказали поки, що батьки в лікарні. А він весь час намагається їм додзвонитися”, – говорить Вікторія Корнейчук.

Осиротілий хлопчик намагається додзвонитися батькам: що відомо про родину, яка загинула у Кривому Розі

На фото загибле подружжя і їх старший син декілька років тому

Друг загиблого Олександра Павло оголосив збір коштів на похорон родини, однак закрив його достроково: відгукнулося дуже багато людей. Похорон відбудеться у вівторок 20 грудня.

Наразі українців закликають допомогти 7-річній Аріні Маленковій, яку знайшли під завалами того ж самого будинку.

Дівчинку довіз до лікарні місцевий мешканець, який проїжджав біля будинку у момент вибуху.

Осиротілий хлопчик намагається додзвонитися батькам: що відомо про родину, яка загинула у Кривому Розі

Аріна з мамою

Перехожі стали ланцюгом і передавали одне одному постраждалих людей. Аріна була в піжамі. Ймовірно, дитина ще спала, адже росіяни вдарили по будинку зранку.

На грудях дівчинки виднілися сліди крові.

“Всю дорогу тримав її клубочком. Дивлюся, в неї грудна клітина вся в крові. Вона то втрачає свідомість, то приходить до тями. Обличчя і вона вся в крові. Там жах був. Говорив з нею, щоб не втрачала свідомість. Світлофори не працювали, такий хаос був… Вона почала хрипіти, був якийсь шум у грудях. Тоді я зрозумів, що вражені легені”, – розповів рятівник дівчинки Сергій.

Родина Маленкових залишилась без житла й просить допомогти врятувати дитину.

Реквізити карток для допомоги (банк ПУМБ):

  • Марина Маленкова (мама дівчинки) – 5355 2800 0148 4193,
  • Віталій Маленков (тато) – 4041 7026 0013 4518.

Якщо ліміти карток перевищені й не приймають платежі, гроші можна переказати за такими реквізитами:

  • Номер IBAN: UA713348510000026207405419760
  • ИНН: 2923104330.

Тим часом, росіяни рапортують, що досягли усіх цілей під час ракетного обстрілу України 16 грудня…

Відео: “Свої”

Росія запускає по Україні «літальні трубки» – що це таке

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×