Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1149
1149

«Є ознаки того, що окупанти можуть залишити ЗАЕС» – Енергоатом

«Є ознаки того, що окупанти можуть залишити ЗАЕС» - Енергоатом

Президент НАЕК “Енергоатом” Петро Котін заявив, що зараз вони спостерігають ознаки того, що російські загарбники можуть готуватися залишити ЗАЕС, передає Nikopolnews.

Про це Котін сказав в ефірі національного марафону

“В останні тижні ми отримуємо фактично інформацію , що з’явилися ознаки того, що вони (окупанти), можливо, збираються покинути ЗАЕС.
По-перше, дуже багато стало з’являтися публікацій у російській пресі про те, що ЗАЕС, можливо, варто би залишити, можливо, її варто передати МАГАТЕ під контроль. Таке, знаєте, враження, що вони збирають валізи і що вони крадуть все, що можуть знайти”, – розповів Петро Котін.

Втім, Котін підкреслив, що “поки зарано говорити, що російські військові їдуть із ЗАЕС”, але можна сказати, що вони “готуються”.

Він також нагадав, що росіяни “напхали на майданчик ЗАЕС усе, що могли, – і військову техніку, і свій персонал, вантажівки, ймовірно, зі зброєю та вибухівкою” і замінували територію станції.

Що станеться, якщо росія вдарить по ЗАЕС

Якщо росія вдарить по Запорізькій атомній електростанції, то радіаційна хмара може накрити не тільки Україну, але і сусідні країни, – сказав Котін.

За його словами, атомна станція має захист у глибину (Defense in Depth), фактично має 5 бар’єрів фізичних та 5 бар’єрів організаційних.

“Тобто там не так і просто дістатися до ядерного матеріалу, але якщо задатися такою ціллю і бути абсолютно божевільним, то це буде радіаційна аварія, радіаційна хмара і буде викид радіоактивний”, – зазначив Котін.

Він додав, що саме від вітру буде залежати, куди саме ця хмара піде та де буде максимальне опромінення.

“В тому числі це можуть бути країни, які межують з Україною”, – додав Котін.

Зазначимо, що багато російських блогерів з так званої “партії війни”, які останнім часом критикують путіна за “надто м’які методи ведення війни проти України і погану підготовку російської армії”, висловлюють впевненість у тому, що скоро росія залишить ЗАЕС і Енергодар, як залишила Херсон під натиском ЗСУ.

Нагадаємо, окупанти регулярно обстрілюють Нікополь та інші прибережні населені пункти району з Енергодара і прилеглих території, у тому числі і з території самої станції. Це ускладнює роботу ЗСУ, адже Україна не може стріляти у відповідь по ядерним терористам, які ховаються за найбільшою атомною станцією Європи.
«Яма»: жахливі свідчення про звірства окупантів на ЗАЕС

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×