Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
503
503

Запорізька АЕС виробила рекордний обсяг електроенергії за всю історію

Запорожская АЭС выработала рекордный объем электроэнергии за всю историю

Запорізька АЕС виробила за місяць 4 млрд 532 млн кВтг електроенергії за місяць, що є абсолютним рекордом з початку експлуатації станції. Про це повідомляють на ЗАЕС, передає Nikopolnews.

Українські атомні електростанції вперше за всю історію атомної енергетики України працюють всіма п’ятнадцятьма енергоблоками одночасно. Це дозволяє українській енергетичній системі впевнено і максимально стабільно проходити зимовий період, – зазначають на офіційному сайті станції.

Запорізькі атомники встановлюють рекорди з грудня минулого року.

Увесь грудень 2021 року Запорізька АЕС, вперше за 37-річну історію підприємства, несла навантаження, що дорівнює 100% встановленої потужності. Такий режим роботи дозволив виробити 4 млрд 532 млн кВтг електроенергії за місяць, що є абсолютним рекордом з початку експлуатації станції.

Щоб у найбільш холодну пору року мати максимальну кількість працюючих енергоблоків Енергоатом провів колосальний обсяг роботи, було заздалегідь налагоджено оптимальні цикли паливних та ремонтних кампаній. Оптимально збалансовано енергогенеруючі потужності з тим, щоб атомна генерація несла максимальне навантаження саме взимку.

Наразі Запорізька атомна електростанція продовжує працювати шістьма енергоблоками. Підкреслюється, що екологічно чисту електроенергію вона виробляє безпечно та надійно.

Задля підтримки промисловості та піклуючись про населення у найвідповідальніший зимовий період, Енергоатом задіяв усі свої потужності для допомоги об’єднаній енергетичній системі України, а Запорізька АЕС, як частина злагодженого механізму Компанії, працює надійно, безпечно, на 100%, – запевняють атомники.

Нікопольський район – лідер за кількістю сонячних електростанцій в області

Нікополський завод феросплавів зменшить викиди пилу на 55 тонн щодня

Нікопольський завод «Сентравіс» закінчив рік з прибутком і має намір збільшити капінвестиції

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×