Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3026
3026

Про зону бойових дій у Нікополі і Марганці та нотаріусів – коментар начальника РВА Євтушенка

Про зону бойових дій у Нікополі і Марганці та нотаріусів – коментар начальника РВА Євтушенка

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко прокоментував ситуацією із зоною бойових дій у Нікополі і Марганці та нотаріусами. Відповідний допис він оприлюднив на своїх сторінках у соціальних мережах, передає Nikopolnews.

Пропонуємо вашій увазі роз’яснення начальника РВА щодо зони бойових дій у Нікополі і Марганці та нотаріусів

“Близько місяця тому до РВА письмово звернулась група нотаріусів з міста Нікополь. Їх клієнтів турбує відсутність доступу до електронних реєстрів.  Цей доступ заблоковано відповідною постановою КМУ на територіях, які входять до зони ведення активних бойових дій.

Є два шляхи відкриття реєстрів, перший – внесення змін до згаданої постанови КМУ,  другий – зміна статусу з «територія активних бойових дій» на статус «територія можливих бойових дій»,  у відповідності до цієї постанови.

Моя позиція, як голови РВА: я поважаю право органів місцевого самоврядування самостійно приймати рішення на власній території та вважаю, що це питання повинні вирішити мешканці в спілкуванні з ОМС. Якщо до РВА надійде лист від міської ради з проханням змінити статус з «територія активних бойових дій» на статус «територія можливих бойових дій» ми направимо відповідні документи в обласну адміністрацію. Якщо такого листа не буде – РВА не ініціюватиме жодних змін в статусі територій.

Станом на сьогодні:

  • жодного листа (окрім Покровської сільської ТГ) від органів місцевого самоврядування з проханням змінити статус громад  з «територія активних бойових дій» на статус «територія можливих бойових дій» не надходило
  • жодні документи від РВА до ОВА з цього питання не надсилались
  • території району визначені як «зона активних бойових дій» (Мирівська ТГ, Марганецька ТГ, Червоногригорівська ТГ, Нікопольська міська ТГ і три населених пункти Покровської сільської ТГ) продовжують знаходитись в цьому статусі)
  • окремо стосовно Покровської сільської ТГ: до РВА від сільської ради надійшов лист з проханням виключити село Покровське з переліку територій,  на яких відбуваються бойові дії, а селам Капулівка та Олексіївка змінити статус з «територія активних бойових дій» на статус «територія можливих бойових дій». Мотивацією такого звернення стали не нотаріальні питання, а несплата земельного податку. Звернення від РВА до ОВА з цього питання ще не направлялось.

Окремо прошу вас не користуватись плітками як джерелом інформації та отримувати відомості щодо поточних справ на території району з офіційних ресурсів.  Або у вигляді  коментарів від офіційних осіб”

Інші новини Нікополя:

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×