Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
542
542

ЗСУ на півдні звільнили низку населених пунктів і збили 4 гелікоптери за 18 хвилин!

ЗСУ на півдні звільнили низку населених пунктів і збили 4 гелікоптери за 18 хвилин!

ЗСУ на півдні продовжують успішний контрнаступ, звільняючи населені пункти один за одним, повідомляє Nikopolnews, посилаючись на офіційні джерела.

Так, зокрема, ОК «Південь» повідомило 12 жовтня що українськими підрозділами закріплено успіх із звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам’янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктур.

ЗСУ оприлюднили фото із звільненого Червоного на Херсонщині. Зазначається, що його з боями визволили штурмовики 128-ї окремої гірсько-штурмової «Закарпатської» бригади.

ЗСУ на півдні звільнили низку населених пунктів і збили 4 гелікоптери за 18 хвилин!

ЗСУ на півдні звільнили низку населених пунктів і збили 4 гелікоптери за 18 хвилин!

ЗСУ на півдні звільнили низку населених пунктів і збили 4 гелікоптери за 18 хвилин!

Звільнення п’яти населених пунктів в Бериславському районі на Херсонщині фактично вирівняло лінію фронту, яка підходить до боїв за Берислав і його передмістя. Про це повідомив радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань під час брифінгу.

«Це населені пункти, які фактично вирівнюють лінію фронту, тому що ми всі пам’ятаємо, що контрнаступальні дії, які почалися трохи більше тижня потому тому і наші ЗСУ просувалися вздовж Дніпра від Осокорівки до Дудчан по березі Дніпра. Якщо ми кажемо про річку Інгулець, то від Високопілля до Давидів Броду через Велику Олександрівку, Малу Олександрівку, фактично, утворивши такий котел. Звільнення сьогоднішніх п’яти населених пунктів це підведення риски й це фактично вирівнювання фронту, тобто повністю весь котел де були взяті рашисти він на сьогодні зачищений нашими Збройними силами», – розповів Хлань.

Він зазначив, що лінія фронту фактично вирівняна і підходить до боїв за Берислав і передмістя Берислава.

«Чим знаковий Берислав? Це місто яке виходить до контролю над Каховською греблею на правому березі Дніпра. Це дуже важливо, тому що окупанти облаштували там тимчасові переправи через шлюз Каховської ГЕС, хоч й не в повному обсязі, але мають змогу щось там перекидати та підсилювати й навели альтернативні переправи неподалік Нової Каховки. Тому контроль над Бериславом і виходом на греблю Каховської ГЕС є стратегічним, дуже важливим і наші ЗСУ практично впритул підійшли до контролю над цими територіями», – сказав Хлань.

Також депутат поділився гарними новинами щодо ворожих переправ.

За його словами, бійці Збройних сил України тримають під вогневим контролем дві понтонні переправи росіян через річку Інгулець, які окупанти звели днями.

“Ті дві альтернативні переправи, які були зведені росіянами, це переправи в районі Дар’ївки, в районі річки Інгулець. Ця річка ділить правий берег Херсонської області на дві частини: одна – це саме цей північний напрямок, Бериславський, де зараз відбуваються контрнаступальні дії, друга частина правобережжя – це сам Херсон та Миколаївський напрямок”, – розповів Хлань.

За його словами, за допомогою цих переправ у районі села Дар’ївка росіяни можуть перекидати техніку, яку вони намагаються переправляти через Нову Каховку та дамбу Каховської ГЕС, посилюючи оборону Миколаївського напрямку чи навпаки – зміцнюючи Бериславський.

Також депутат зазначив, що росіяни вже збудували тимчасові переправи через шлюз Каховської ГЕС та неподалік Нової Каховки.

“Але хоч би як намагався окупант облаштовувати ці альтернативні переправи, вони все одно перебувають під стійким вогневим контролем наших ЗСУ і в момент перекидання зброї, як завжди, ворог отримує привіт від нашої артилерії”, – наголосив Хлань.

І наостанок – просто феєрична новина від Генштабу ЗСУ. Наші війська на півдні збили чотири ворожих гелікоптери усього за 18 хвилин!

ЗСУ на півдні звільнили низку населених пунктів і збили 4 гелікоптери за 18 хвилин!

З 8.40 по 8.58 12 жовтня, на півдні України, зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил ЗСУ знищено щонайменше чотири ударних вертольоти противника (імовірно Ка-52), які здійснювали вогневу підтримку наземних окупаційних військ на південному напрямку, – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, один вертоліт впав на звільненій від окупантів території, решта – за лінією зіткнення.

Бойова робота велась по ще двох вертольотах, тому є велика імовірність, що кількість підтверджених збитих літальних апаратів збільшиться! – додають у Генштабі.

На Криворізькому напрямку ЗСУ збили два ворожих гвинтокрили і звільнили низку населених пунктів

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×