Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
7819
7819

ЗСУ перейшли до масованого вогневого ураження на Херсонщині – ворог не може сховатися

ЗСУ перейшли до масованого вогневого ураження на Херсонщині - ворог не може сховатися

ЗСУ перейшли до масованого вогневого ураження на Херсонщині. Про це каже військовий оглядач Костянтин Машовець. Що відбувається на південному фронті і, зокрема, на Криворізькому його напрямку станом на 15 липня, Nikopolnews розповість, посилаючись на ряд джерел.

Отже, за словами Костянтина Машовця, на Херсонщині Сили оборони України, судячи зі всього, перейшли до фази масованого вогневого ураження баз, сховищ предметів МТЗ, командних пунктів, штабів та місць зосередження ОВТ противника безпосередньо бригадно-полкового рівня.

Крім того, достатньо красномовно виглядають непоодинокі випадки вогневого ураження позицій засобів ППО противника, скупчення його артилерії та пунктів ремонту та відновлення ОВТ.

До речі, рівень влучності та ефективності нанесення цього ураження говорить про те, що українське командування на цьому напрямку має повну й актуальну інформацію про розташування та дислокацію відповідних об’єктів та засобів противника. Буквально, противник тут не може ні сховатися, ні захиститися, ні замаскуватися належним чином… – говорить експерт.

Криворізький напрямок

Проте, не маючи успіху у просуванні, ворог продовжує обстрілювати на Південнобузькому напрямку (до якого входить Криворізький) наші позиції із танків, ствольної і реактивної артилерії по лінії зіткнення. Намагається вести повітряну розвідку БпЛА. Про це повідомляє Генштаб увечері 15 липня.

Також на цьому напрямку напрямку окупанти здійснюють систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури. Минулої доби завдали ракетного удару по Миколаєву та авіаударів в районах Великого Артакового та Ольгіного.

Паралельно з веденням повітряної розвідки безпілотними літальними апаратами оперативно-тактичного і тактичного рівнів ворог продовжує інженерне обладнання позицій. Зберігається значна загроза ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Внаслідок обстрілів територіальних громад вдовж лінії зіткнення зафіксовані декілька випадків загорання сухої трави, а також полів із вражаєм. Рятувальні підрозділи оперативно реагують і ліквідують такі пожежі. Про це повідомляє ОК «Південь».

Внаслідок постійних обстрілів на Херсонщині все частішими стаються польові пожежі. Локалізувати та ліквідувати їх повністю на деокупованих територіях вкрай важко, а на тимчасово окупованих територіях росіяни навмисно не дозволяють це робити. Окупанти продовжують знищувати склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Аби врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці під обстрілами.

В Нікопольському районі через нічний обстріл з «Градів» загорілося пальне. Вогонь оперативно приборкано. Рятувальниками на місці обстрілу виявлено уламки від фосфорних боєприпасів.

У Криворізькому районі вночі лунали обстріли зі ствольної артилерії по парковій зоні Зеленодольська. Людських втрат немає.

Вдень Зеленодольська громада знову потрапила під обстріл. Виникла пожежа площею 4.8 га на полі з пшеницею. Більше половини пшениці на цьому полі знищено, але подальше розповсюдження вогню вдалося зупинити, пожежа загашена. Без жертв.

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що сьогодні близько 17.40 вечора в район населених пунктів Володимирівка та Олександрівка, які знаходяться на Миколаївщині, але відносяться до Криворізького напрямку і розташовані у 20-30 км від Кривого Рогу, окупанти завдали три удари по чотири ракети, попередньо із РСЗВ «Смерч» або «Торнадо». . Наслідки уточнюються. Вибухи чули мешканці Кривого Рогу.

Продовжується розмінування територій. Сьогодні біля Великої Костромки знешкоджено одразу 28 касетних боєприпасів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×