Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
237
237

26 січня ВПО з двох громад Томаківської ОТГ отримали гуманітарну допомогу

26 січня ВПО з двох громад Томаківської ОТГ отримали гуманітарну допомогу

26 січня 2023 року Нікопольською районною військовою адміністрацією проведено видачу гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, які зараз мешкають на території Преображенського та Зеленогайського старостинських округів Томаківської ОТГ. Про це повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Nikopolnews.

Дякую, старості села Преображенка – Жук Любов Дмитрівні за допомогу у вирішенні організаційних питань, – написав Євтушенко

За його словами, виконання гуманітарної місії стало можливими завдяки постійній співпраці районної військової адміністрації з благодійними фондами та громадськими організаціями, в тому числі міжнародними. Протягом 2022 року, після початку повномасштабного вторгнення, гуманітарний штаб Нікопольської РВА надавав допомогу мешканцям Червоногригорівської громади, Покровської громади, Першотравневської громади, Мирівської громади, Томаківської громади.

Дякую всім фондам, які допомагають, всім волонтерам та небайдужим громадянам,– сказав начальник РВА

Окремо він пояснив позицію щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам Зеленогайського старостату. За словами Євгена Євтушенка, наразі, у РВА відсутні власні кошти і транспорт для доставки гуманітарної допомоги в громади району. Тобто, з бюджету кошти на це не виділяються. Відповідно, цей ресурс залучається від підприємців, фермерів та небайдужих людей, які хочуть допомогти.

Нагадаю, що після проведеної реформи децентралізації всі кошти з районів передано до бюджетів громад. Тобто, Томаківська громада має фінансові, кадрові, транспортні та організаційні  можливості для доставки гуманітарної допомоги на території, в тому числі, Зеленогайського старостинського округу. Більше того, добробут мешканців території є першочерговим та прямим обов’язком голови громади та старости, за які вони отримують далеко не мінімальну заробітну плату з людських податків, – пояснив Євтушенко.

На РВА покладені інші обов’язки. Проте, ми намагаємось допомагати людям в міру можливостей. Залучаємо допомогу з позабюджетних джерел, з інших держав, шукаємо шляхи доставки, вирішуємо логістичні та організаційні питання, – додав він.

За його словами, старості  Зеленогайського старостинського округу були запропоновані наступні варіанти отримання допомоги для ВПО, які проживають на її території:

  • Особисто отримати допомогу від РВА в селі Преображенка. Отриману допомогу відвезти в с. Зелений Гай та розподілити в межах округу між людьми. Адже, гуманітарну допомогу в Преображенку було доставлено з розрахунком на ВПО Зеленогайського старостинського округу.
  • Організувати підвезення ВПО з села Зелений Гай до села Преображенка для отримання допомоги. Ще раз нагадаю, що громада та старостинський округ мають для цього бюджетні кошти і транспорт.

Від обох запропонованих варіантів староста Зеленогайського старостинського округу Томаківської ОТГ – відмовилась. Людина, яка дійсно прагне виконати справу, шукає можливості, а людина, яка не хоче працювати – шукає підстави, чому це зробити неможливо, – написав Євтушенко.

За його словами, наразі, це перша територія району, на якій адміністрація зіштовхнулась з труднощами під час видачі допомоги людям, за майже рік війни.

ВПО, які проживають на території Зеленогайського старостинського округу та самотужки приїхали до Преображенки – отримали гуманітарну допомогу попри бездіяльність старости.

26 січня ВПО з двох громад Томаківської ОТГ отримали гуманітарну допомогу: відео

В АТБ можна отримати продукти безкоштовно – як це працює

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×